Hyrje të paautorizuara në Liqenin e Radoniqit

Me fillimin e sezonit veror, në Liqenin e Radoniqit është vërejtur një fluks i madh i qytetarëve të cilët me qëllim freskimi, përkundër ndalesës nga ana e KRU “Gjakova”, me të cilën ndalohet hyrja në Liqe e të gjitha automjeteve dhe qytetarëve të cilët kanë synim larjen në Liqe apo aktivitete të tjera, persona të pa përgjegjshëm po shfrytëzojnë hyrje të tjera përreth Liqenit që të kenë qasje në Liqe.

KRU “Gjakova”sh.a, me synim të mbrojtjes së Liqenit të Radoniqit, nga veprimet e dëmshme që ndikojnë në ndotjen dhe dëmtimin e Liqenit si dhe zbatimin e kërkesave të cilat dalin nga Ligji në fuqi në Kosovë, mbi Ujërat, Urdhëresat Administrative si dhe vendimin e Inspektoriatit të MMPH, apelon tek të gjithë qytetarët që të respektojnë këto ndalesa dhe të ndalen veprime të tilla të cilat synojnë të dëmtojnë kualitetin e ujit të Liqenit si dhe në raste aksidenti, dëmtimi, apo lëndimi në njerëz ne si Institucion nuk mbajmë përgjegjësi.

Sipas njoftimit KRU “Gjakova” në bashkëpunim me Stacionin Policor-Gjakovë janë mobilizuar në teren në inspektimin e gjendjes së krijuar dhe ndaj personave të cilët nuk respektojnë këto ndalesa do të pasojnë dënimet e parapara sipas akteve ligjore. / KultPlus.com