Liqeni ngjyrë rozë, një nga mrekullitë australiane (FOTO)

Liqeni Rozë është një liqen me ujë të njelmët në rajonin Goldfields-Esperance të Australisë Perëndimore, njofton KultPlus.

Edhe pse historikisht uji në liqen ishte dukshëm rozë, që nga viti 2017 nuk kishte qenë rozë. Përqendrimi i kripës është jetik për ngjyrën rozë të Pink Lake, dhe Pink Lake mund të kthehet përsëri në të trëndafili pasi ndryshojnë kushtet.

Shtrihet rreth 3 kilometra në perëndim të Esperance dhe kufizohet në lindje me Autostradën e Bregut Jugor.

Dinamika se pse një liqen kthehet në rozë është mjaft komplekse. Ndryshimet e jashtme dhe kushtet e motit mund të ndikojnë në ngjyrën e liqenit.

Esperance’s Pink Lake ka humbur ngjyrën e tij rozë për shkak të ndryshimeve të kripës së shkaktuar nga aktiviteti njerëzor. / KultPlus.com