Forbes publikon listën e artistëve më të paguar të vitit 2019

Forbes ka zbuluar listën e saj vjetore të artistëve më të paguar.

Qysh nga momenti famëkeq i Taylor Swift dhe Kanye West në MTV Video Music Awards një dekadë më parë, ata tash po kërkojnë titullin e artistit/es më të paguar. Këtë vit, Swift fiton.

Duke marrë fronin këtë vit, Taylor Swift fitoi 185 milionë dollarë falë një marrëveshje të re rekordesh, miratimesh dhe përfundimit të turneut të saj më të fundit. Ajo kërcen nga vendi numër gjashtë i vitit të kaluar dhe është në krye të listës për herë të dytë në pesë vjet. Pas Swift është Kanye West në vendin e dytë, duke fituar 150 milionë dollarë për shkak të rritjes së shitjeve të atleteve të tij “Yeezy”.

Ed Sheeran dhe The Eagles bien përkatësisht në vendin e tretë dhe të katërt, duke fituar 110 milionë dollarë dhe 100 milionë dollarë, për shkak të një koncerti të jashtëzakonshëm.

Në vendin numër gjashtë është Elton John, duke mbledhur 84 milionë dollarë gjatë turneut të tij të lamtumirës.

Dhjetë artistët më të paguar sipas Forbes për vitin 2019:

1. Taylor Swift (185 milionë dollarë)

2. Kanye West (150 milionë dollarë)

3. Ed Sheeran (110 milionë dollarë)

4. The Eagles (100 milionë dollarë)

5. Elton John (84 milionë dollarë)

6. Jay Z (81 milionë dollarë)

7. Beyonce (81 milionë dollarë)

8. Drake (75 milionë dollarë)

9. Diddy (70 milionë dollarë)

10. Metallica (68. 5 milionë dollarë). / KultPlus.com