Qindra të ndaluar në një marsh për komunitetin LGBT në Stamboll

Policia në Stamboll ka penguar një marsh në mbështetje të komunitetit LGBT (homoseksualë, lesbike, biseksualë dhe transgjinorë) dhe ka ndaluar qindra protestues më 26 qershor.

Zyra e guvernatorit ka ndaluar marshin rreth Sheshit Taksim, në zemër të Stambollit, mirëpo qindra protestues kanë mbajtur flamuj shumëngjyrësh afër asaj zone, duke sfiduar ndalesën.

“Ne jemi këtu. Ne nuk jemi duke shkuar askund”.

Organizatorët kanë thënë që më shumë se 200 pjesëmarrës dhe aktivistë për komunitetin LGBT, janë ndaluar dhe policia ka refuzuar t’iu mundësojë qasjen te avokatët e tyre.

Disa prej tyre më pas janë liruar.

Një gazetar turk ka thënë se disa persona janë rrahuar nga policia.

Autoritetet, në anën tjetër, nuk kanë bërë të ditur numrin e arrestimeve.

Komisionarja e Këshillit të Evropës për të Drejta të Njeriut, Dunja Mijatoviq, u ka bërë thirrje autoriteteve më 24 qershor që të lejojnë marshin dhe të garantojnë sigurinë e pjesëmarrësve.

Turqia është bërë një prej shteteve të pakta myslimane që ka lejuar Paradën e Krenarisë më 2003.

Megjithatë, marshe të tilla janë ndaluar prej vitit 2015, duke përmendur çështje të sigurisë. /Rel / KultPlus.com

Këshilli i Nxënësve të Kosovës organizon marshin “S’po shkohet n’shkollë”

Këshilli i Nxënësve të Kosovës (KNK) më datë 19 prill organizon marshin e nxënësve “S’PO SHKOHET N’SHKOLLË”, përcjellë KultPlus.com

KNK në këtë ditë synon të fuqizojë zërin e të gjithë nxënësve të shkollave të mesme të Republikës së Kosovës duke e paraqitur realitetin shqetësues me të cilën nxënësit tonë ballafaqohen në baza ditore.

“Cilësia e arsimit, përmbajtjet mësimore, sjelljet e profesorëve, infrastruktura e institucioneve shkollore si dhe fenomenet negative prezente me të cilat përballen nxënësit e shkollave tona janë vetëm disa prej pikave të cilat na kanë shtyrë të marrim një hap të tillë”, thuhet në njoftim.

KNK ju bën thirrje të gjithë nxënësve, prindërve, organizatave dhe çdo individi që solidarizohet me këtë mesazh dhe të bashkëngjiten në këtë marsh.

“Heshtja nuk është zgjidhje! T’i kthehet vëmendja ARSIMIT!”, thuhet tutje.

Linku i eventit: https://www.facebook.com/events/969876663696750?ref=newsfeed / KultPlus.com