Kineastët ukrainas i bëjnë thirrje botës të mos heshtë

Një numër kineastësh ukrainas kanë ndarë frikën dhe mendimet e tyre me komunitetin ndërkombëtar dhe po i kërkojnë botës të veprojë, shkruan Cineuropa, përcjell KultPlus.

Rusia sapo ka nisur një luftë të plotë kundër Ukrainës dhe profesionistët ukrainas të filmit po i drejtohen komunitetit ndërkombëtar në një përpjekje për ta bërë atë të kuptojë se sa afër portave të saj është lufta.

Regjisorët kanë folur për luftën në Ukrainën Lindore në filmat e tyre gjatë tetë viteve të fundit, filma që janë prezantuar në festivale të ndryshme, edhe pse tani, realiteti është dëshmuar të jetë më i fortë se fiksioni.

Regjisorët ukrainas i bëjnë apel publikut ndërkombëtar që të mos heshtë dhe të mos qëndrojë mënjanë. Ata po kërkojnë ndihmë dhe veprime të caktuara që mund të ndihmojnë Ukrainën të rifitojë paqen.

Oleh Sentsov, Valentyn Vasyanovych, Maryna Er Gorbach, Anna Machukh, Nataliia Vorozhbyt, Iryna Tsilyk, Nariman Aliev janë kineastët që po i kërkojnë botës përmes postimeve të ndryshme të mos heshtin për ngjarjet që po ndodhin në Ukrainë. /KultPlus.com