Njërit

Nga Mascha Kaléko
Përktheu Enver Robelli

Të tjerët janë det i gjerë
Ndërsa ti je porti vetë.
Besomë dhe fli qetë.
Unë te ti kthehem përherë.

Të gjitha stuhitë që më goditën në jetë
Të zbrazëta i kanë lënë velat e lundrës sime
Të tjerët janë dete pa mbarime.
Por ti je porti i vërtetë.

Ti je fener deti. Cak i fundit.
Andaj, i dashur, fli qetë
Të tjerët… lojë valësh mes mundit
Por ti je porti i vërtetë. / KultPlus.com