Presidentja Osmani: Mbretëresha do të mbahet mend si një simbol i forcës dhe i qëndrueshmërisë

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, do të marr pjesë në ceremoninë e varrimit të Mbretëreshës Elizabeth II.

Osmani ishte edhe pjesë e pritjes së organizuar nga Mbreti Charles III për krerë shtetesh dhe bashkëshortët e tyre nga mbarë bota, të cilët do të jenë prezent në varrimin e Mbretëreshës së Mbretërisë së Bashkuar, Elizabeth II, e cila ndërroi jetë më 8 shtator.

“Krahas Familjes mbretërore dhe liderë të tjerë botërorë, ne morëm pjesë në pritjen e Mbretit të HM në Pallatin Buckingham për të nderuar trashëgiminë e Mbretëreshës Elizabeth II të HM. Mbretëresha do të mbahet mend si një simbol i forcës dhe i qëndrueshmërisë, dhe për angazhimin e saj të palëkundur ndaj shërbimit publik”, ka shkruar Osmani.

Pas varrimit të Mbretëreshës Elizabeth II, më pas Osmani do të jetë pjesë e pritjen së organizuar nga Sekretari për Punë të Jashtme i Mbretërisë së Bashkuar, James Cleverly. / KultPlus.com