Ministri Çeku shpreh ngushëllime për skulptorin Mulliqi: Ka lënë gjurmë të pashlyeshme në skenën artistike të Kosovës

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit Hajrulla Çeku, ka shprehur ngushëllime për vdekjen e skulptorit Mulliqi, duke thënë se ai ka lënë gjurmë të pashlyeshme në skenën artistike të Kosovës, shkruan KultPlus.

Ministri Çeku poashtu, ka thënë se ka qenë thelbësor angazhimi i skulptorit Mulliqi në zhvillimin e artit pamor në vend.

Më poshtë gjeni postimin e Plotë të Minsitrit Çeku në Faebook:

E nderuar familje Mulliqi,

Me pikëllim pranuam lajmin për ndarjen nga jeta të skulptorit të shquar, Luan Mulliqi dhe ju shprehim ngushëllimet tona më të sinqerta.

Mulliqi ka lënë gjurmë të pashlyeshme në skenën artistike të Kosovës për çka do të jemi gjithmonë mirënjohës. Angazhimi i tij në zhvillimin e artit pamor dhe monumental në vend ka qenë thelbësor.

Kontributi i Mulliqit si drejtor i Galerisë Kombëtare të Kosovës, autor i dy monografive për artin pamor në Kosovë, ligjërues në Universitetin e Prishtinës dhe atë të Tetovës si dhe angazhimi në Akademinë e Shkencave dhe të Arteve të Kosovës, do të mbetet i çmuar në artin dhe kulturën e Kosovës duke frymëzuar brezat e ardhshëm.

Karriera e bujshme e tij që ngërthen shumë simpoziume të skulpturës me karakter ndërkombëtar, një sërë shkrimesh për skulpturë, për artet figurative dhe zhvillimet kulturore në Kosovë, ekspozita personale e kolektive nëpër shumë vende të botës, do të vlerësohet gjatë.

Me punën e tij na la trashëgimi disa nga monumentet më të njohura të vendit, përfshirë shtatoren e akademik Fehmi Aganit në Prishtinë, shtatoren e Nënë Terezës në Tiranë, shtatoren e Ismail Qemalit në Prishtinë, bustin e Sekretares së shtetit të SHBA-ve Medlin Ollbrajt, e të tjera. Ndërsa për punën që bëri mori çmime në konkurse të ndryshme kombëtare dhe ndërkombëtare. Çmimet e fituara, tregojnë përkushtimin e tij të palodhur ndaj artit dhe kulturës së Kosovës.

Ngushëllime të thella për familjen, kolegët dhe të gjithë komunitetin artistik.

Sinqerisht,

Hajrulla Çeku

Ministër i Kulturës, Rinisë dhe Sportit/KultPlus.com