Hapet ‘Infinity of Lights’, muzeu më i madh i artit dixhital

Një hapësirë ​​e re e madhe është hapur në Dubai Mall, me titull “Infinity of Lights”, që do të jetë galeria më e madhe e artit dixhital në vend.

Hapësira prej 2 700 metrash katrorë u krijua përmes një bashkëpunimi midis InfinityArt dhe Culturespaces Digital.

Përvoja gjithëpërfshirëse e artit dixhital përdor 130 projektorë, 58 altoparlantë dhe 3 000 imazhe me definicion të lartë.

“Hapësira, me teknologjinë dhe platformat e saj dixhitale, do të kontribuojë në imazhin e Dubait si një qytet i së ardhmes”, vlerësoi revista “Ëhat’s On.

Puna e Vincent Van Gogh do të shfaqet së bashku me një projeksion të “Japan Dreamed”, arti japonez dekorativ i projektuar në një sipërfaqe 3 300 metra katrorë, përfshirë muret dhe dyshemenë.

“Ne jemi të lumtur ta sjellim këtë mënyrë mbresëlënëse të shfaqjes së artit në një mënyrë gjithëpërfshirëse”, tha Luc Archambeaud, kreu i zhvillimit të biznesit në Culturespaces.

“Për herë të parë, banorët e këtij rajoni të botës dhe turistët do të kenë mundësinë të bëjnë një udhëtim shumëndijor, duke parë artin të marrë jetë përreth tyre”, shtoi ai.

Veprat e artit do të shfaqen plotësisht përmes projektorëve të gjatë shtatë metra, në mënyrë që vizitorët të mund të ecin përmes tyre, duke sjellë në jetë ngjyra, tinguj, lëvizje dhe ritëm. /atsh/ KultPlus.com