‘Onufri’ mahnit turistët, Berati priti 150 mijë vizitorë në Maj-Qershor

Rreth 150 mijë vizitore përllogaritet se kanë qëndruar në Berat vetëm përgjatë muajve Maj Qershor.. Muzeu ONUFRI, është vendi që mahnit turistët, vecanërisht ata që shkojnë në qytetin e mbrojtur nga UNESCO  për trashëgiminë.

Pjesë e trashëgimisë botërore të UNESCO, Berati i njëmijë e një dritareve mbetet atraksion për turistët në cdo stinë.

Lagjet Muzeale dhe Kalaja ku ndodhet edhe muzeu Onufri janë pasaporta e qytetit.

“Qytet mikpritës, u gjendëm mirë këtu. Do qëndrojmë për dy ditë. Vizituam kalanë dhe qytetin. Kalaja e veçantë, shumë e madhe dhe e banuar,” thotë një turist italian.

“Berati është shumë i bukur. Muzeu Onufri kishte ikona të jashtëzakonshme,” thotë një turiste.

Sipas të dhënave në 2 muajt Maj e Qershor Berati numëron rreth 150 mijë turistë.

Cilësohet ndër sezonet më të mirë të viteve të fundit.

“Kemi një fluks turistësh si asnjë vit më parë. Këtë vit sezoni turistik që në fund të prillit. Ne e hapëm me një aktivitet shumë të madh që e quajtëm “Turzëm Festë”,” thotë një banore.

Muzeu “Onufri”,Muzeu Etnografik dhe Muzeu “Solomon” janë tre pikat më të vizituara në Berat, ku zhvillim po merr edhe turizmi i aventurës./ KultPlus.com