Mbahet ceremonia e ndarjes së çmimeve në Panairin e Librit ‘Prishtina 2022’

Me jurinë në përbërje të Majlinda Ramës, kryetare e jurisë; Reshat Sahitajt, anëtar; dhe Dan Ibrahimit, anëtar, janë ndarë çmimet e panairit kështu si vijon më poshtë:

1. Çmimi për letërsinë për fëmijë, zhanri tregime: DRITË RUHANI, me librin “Në koma”, botuar nga SAS

2. Çmimi për letërsinë për fëmijë, zhanri roman: FATMIR GJESTILA, me librin “Briri i artë shndërrues”, botuar nga EMATHIA

3. Çmimi për vepër kapitale: ALDA BARDHYLI, me librin “Kohë për rrëfim, dialog me Ismail Kadarenë”, botuar nga ONUFRI

4. Çmimi për përkthimin më të mirë, zhanri roman: DIANA ÇULI, me përkthimin “Diaboliket – Barbery d’Aurevilly”, botuar nga PEGI

5. Çmimi për përkthimin më të mirë, zhanri poezi: MIRELA PAPUÇIU, me përkthimin “Voltaikët – Laurent Grison”, botuar nga BUZUKU

6. Çmimi për veprën më të mirë poetike: ALKETA GASHI FAZLIU, me librin “Pikë”, botuar nga ARTINI

7. Çmimi për veprën më të mirë, roman: NAMIK DOKLE, me librin “Kolerë në kohë dashurie”, botuar nga TOENA

8. Çmimi për veprën më të mirë eseistike/kritike: BEHAR GJOKA, me librin “Hejza e Pashkut”, botuar nga BUZUKU

9. Çmimi Autor i vitit i huaj, për: CLAUDE ARNAUD, dhe

10. Çmimi Autor i vitit i letësisë shqipe: SHKUMBIN GASHI. / KultPlus.com