“Ndërtimi i shtëpive po ju humb dëshirën për punë, burrat tymosin duhan e gratë e mbytura i shtohen listës”

Nga Emrush Shkodra

Ka shumë kohë që në ketë vend shkruhet e thuhet që, ndihma duke ndenjur tërë ditën e lume duke mos iu dhënë mundësia për një punë, por duke i blerë banesë, duke i ndërtuar shtëpi familjeve dhe njerëzve në nevojë, jo që ju ndihmon, përkundrazi do t’i pasivizon skajshmërisht njerëzit!

Duhet familjeve të këtilla të ju mundësohet një jetë pak më e dinjitetshme, duke punësuar të zonjën e shtëpisë apo kryefamiljarin e saj.

Para audiencës, para mediave, para fëmijëve jo që do t’i kthesh krenarinë duke i dhuruar çelësat në dorë, por edhe atë pak dinjitet dhe krenari që ka njeriu i thyen dhe i shkapërderdh si hiq asgjë!

Ndërtimi i shtëpive, blerja e banesave, dërgimi i parave nga jashtë njerëzit do t’i pasivizon dhe si rrjedhojë atyre do ty ju humb dëshira për punë. Burrat do të vazhdojnë të rrinë mbi gajbet e shitoreve duke tymosur duhanin që edhe duart i janë nxirë nga ai tym.

Edhe ky rast do të kalon shpejt, dhe do ti shtohet listës së grave të mbytura nga burrat e shoqërisë patriarkale, e ne pjesa tjetër do të mbajmë kokën ulur për një kohë nga veprime të këtilla! / KultPlus.com