Ndryshimi neurologjik e bën të kthejë në pikturë këngën tuaj të preferuar

Shumica e artistsëve e bëjnë punën duke pikturuar atë që shohin, por 26-vjeçarja nga Kansasi, Melisa Mekkraken, ka një ndryshim neurologjik që prek 4% të popullsisë, e që ka të bëjë me mënyrën se si i përgjigjet truri disa stimulimeve.

Ky ndryshim neurologjik quhet Sintezi, dhe bën që ajo të shohë përzierje ngjyrash sa herë që dëgjon muzikë. Sintezia i prek njerëzit në forma të ndryshme, por rasti i Melisës është “Kromestezi”.

Ajo ka vendosur që këtë veçori ta kthejë në favorin e saj, ndaj vajza bën piktura të këngëve që dëgjon. Ajo madje mund të kthejë në pikturë edhe këngën tuaj të preferuar.

David Bowie, Life on Mars
Prince, Joy in Repetition
Radiohead, All I Need