Artisti Agim Salihu në seleksionin e ekspozitës ndërkombëtare të Olimpiadës Dimërore, Pekin 2022

Artisti Agim Salihu në seleksionin e ekspozitës ndërkombëtare të Olimpiadës Dimërore, Pekin 2022, përcjell KultPlus.

Me ftesën e kuratorit të ekspozitës, Zhao Jiachun, artisti Agim Salihu merr pjesë në ekspozitën ndërkombëtare me temën kushtuar Olimpiadës Dimërore, Pekin 2022. Në këtë ekspozitë ndërkombëtare të grafikës artistike, marrin pjesë 53 artistë nga 42 shtete.

Agim Salihu, në këtë ekspozitë e përfaqëson Republikën e Kosovës. Grafika e Salihut është realizuar në teknikën – Stoun Litography – Litografi, në Guanlan Printmaking Base, e cila është në kuadër të China Printmaking Museum në Shenzhen.

Disa ekzemplarë të grafikës së Agim Salihut do të koleksionohen në muzeume në Kine, dhe në koleksione të muzeumeve të artit bashkëkohor në vende të tjera.

Central Academy of Fine Arts in Beijing

Ekspozita është hapur në disa hapësira ekspozuese në: Art Museum Fine Art Academy Pekin, China Printmaking Museum Shenzhen. Më pas ekspozita do të hapet në Muzeun e Artit Bashkëkohor ‘Chingdao’, ku do të udhëtoj edhe në muzeume të tjerë.

Ekspozita me temën e Lojrave të Olimpiadës Dimërore, Pekin 2022, është mbështetur nga Komiteti Organizativ i Lojrave Olimpike Dimërore, Pekin 2022.

Qingdao Museum of Contemporary Art, China

Një koleksion i veprave të grafikave me temën e Olimpiadave Dimërore, shumë vite më parë, janë edhe në koleksionin e Galerisë Kombëtare të Kosovës në Prishtinë, të artistëve: Henry Moore, Andy Warholl, Haward Hodkin, Piero Dorazio etj. / KultPlus.com

Agim Salihu