Artisti Agim Salihu në seleksionin e ekspozitës ndërkombëtare të Olimpiadës Dimërore, Pekin 2022

Artisti Agim Salihu në seleksionin e ekspozitës ndërkombëtare të Olimpiadës Dimërore, Pekin 2022, përcjell KultPlus.

Me ftesën e kuratorit të ekspozitës, Zhao Jiachun, artisti Agim Salihu merr pjesë në ekspozitën ndërkombëtare me temën kushtuar Olimpiadës Dimërore, Pekin 2022. Në këtë ekspozitë ndërkombëtare të grafikës artistike, marrin pjesë 53 artistë nga 42 shtete.

Agim Salihu, në këtë ekspozitë e përfaqëson Republikën e Kosovës. Grafika e Salihut është realizuar në teknikën – Stoun Litography – Litografi, në Guanlan Printmaking Base, e cila është në kuadër të China Printmaking Museum në Shenzhen.

Disa ekzemplarë të grafikës së Agim Salihut do të koleksionohen në muzeume në Kine, dhe në koleksione të muzeumeve të artit bashkëkohor në vende të tjera.

Central Academy of Fine Arts in Beijing

Ekspozita është hapur në disa hapësira ekspozuese në: Art Museum Fine Art Academy Pekin, China Printmaking Museum Shenzhen. Më pas ekspozita do të hapet në Muzeun e Artit Bashkëkohor ‘Chingdao’, ku do të udhëtoj edhe në muzeume të tjerë.

Ekspozita me temën e Lojrave të Olimpiadës Dimërore, Pekin 2022, është mbështetur nga Komiteti Organizativ i Lojrave Olimpike Dimërore, Pekin 2022.

Qingdao Museum of Contemporary Art, China

Një koleksion i veprave të grafikave me temën e Olimpiadave Dimërore, shumë vite më parë, janë edhe në koleksionin e Galerisë Kombëtare të Kosovës në Prishtinë, të artistëve: Henry Moore, Andy Warholl, Haward Hodkin, Piero Dorazio etj. / KultPlus.com

Agim Salihu

Artisti Agim Salihu në seleksionin e grafikes evropiane në China Printmaking Museum

Në China Printmaking Museum – Shenzhen, është hapur ekspozita kuratoriale e grafikes kontemporane e Evropës Qendrore dhe Lindore. Kuratori Veliko Marincheski i ka përzgjedhur për të ekspozuar në China Printmaking Museum njëzet artistë evropianë me gjithsej 71 punime, përcjellë KultPlus.

Në ekspozitë marrin pjesë doajenët e grafikës kontemporane të cilët kanë lënë gjurmë në grafiken evropiane dhe botërore si: Jiri Anderle, Albin Brunovski, Paul Wunderlich etj. Një pjesë e veprave të grafikes janë huazuar nga koleksionet e museumeve dhe galerive evropiane.                                                                                                             

Në këtë ekspozitë, artisti kosovar Agim Salihu, i ftuar nga kuratori Veliko Marinchevski, e përfaqëson grafiken evropiane dhe Republikën e Kosovës. 

Ekspozita e Grafikes e Evropës Qendrore dhe Lindore u realizua me ndihmën dhe kontributin e menaxhmentit të China Printmaking Museum, zotëri Li Kang, dhe drejtorit të departamentit ndërkombëtar të Muzeut, Zhao Jiachun, të cilët mundësuan të realizohet ky projekt i madh.

Ekspozita u realizua edhe me mbështetjen Evropiane të Galerisë ‘Epruve D’artiste Antverpen’, zotëri Chris Verheyen dhe Dr. Jaques Montermals collection. / KultPlus.com

Artisti kosovar Agim Salihu ekspozon në Tokyo përkrahë artistëve më aktualë ndërkombëtarë

Për artistin kosovar Agim Salihu ekspozitat ndërkombëtare tashmë janë shndërruar në diçka të zakonshme, por përgjegjësia gjithmonë qëndron në nivelin e njëjtë, shkruan KultPlus.

Pas sukseseve të njëpasnjëshme, Salihu kësaj radhe ekspozon në ”International Graphic Exhibition” në Tokyo, Kyoto dhe Osaka.

Në këtë ekspozitë kuratoriale ndërkombëtare të grafikës kontemporane, marrin pjesë artistë të përzgjedhur nga kuratorë japonez. Kuratorët e kanë bërë përzgjedhjen e artistëve të cilët janë aktual në skenën ndërkombëtare me trendet e ndryshme të grafikës kontemporane, dhe diversitete artistike dhe kulturore.

Ekspozita është hapur në, Tokyo, Metropolitan Theatre e cila e feston tridhjetë vjetorin e veprimit dhe ekspozita tashmë është e hapur për publikun.

Pas Tokyo ekspozita do të hapet në, Kyoto, Art Zone dhe Osaka, Gallery Irohani. Ky është suksesi i radhës i artistit Agim Salihu, pas suksesit në ‘China International graphic Biennial Gunalan – Shenzhen 2019’, si i vetmi përfaqësues i Kosovës i perzgjedhur nga juria, i cili figuron në ekspozitën qendrore të Bienalës, në katalogun e bienalës, certifikatën e Bienalës, vepra e cila është në koleksionin e China Printmaking Museum, si dhe në të gjitha dokumentet zyrtare të ‘China International Graphic Biennial’.

Agim Salihu ishte shkak që të vendoset flamuri i Kosovës përkrahë flamujve të shteteve të tjera pjesëmarrëse në biennale. / KultPlus.com

Artisti Agim Salihu bëhet shkak që flamuri i Kosovës të valojë në Kinë

Artisti, Agim Salihu është bërë shkak që flamuri i Kosovës, të valojë në Kinë. Kjo është hera e parë që në një manifestim internacional, me rëndësi, të vendoset flamuri i Kosovës, përcjellë KultPlus.

Në, China Printmaking Museum, vazhdon të mbahet – Bienali Internacional i Grafikes Artistike. Ju përkujtojmë se në edicionin e shtatë, për këtë bienale, kanë konkurruar mbi 3000 artiste nga mbarë bota me 5475 punime. Juria profesionale e përbërë nga 13 anëtarë ka punuar në dy faza të veçanta dhe i ka përzgjedhur 300 artistë nga mbarë bota në mesin e të cilëve është edhe artisti kosovar Agim Salihu.

Në video janë pamjet ekskluzive nga – Bienali Internacional i Grafikës në, China Printmaking Museum. Këto pamje janë marrë nga faqja zyrtare e Guanlan International Print Biennial.

Vepra e Agim Salihut e cila është ekspozuar në Bienalen Internacionale në Kinë, pas ekspozitës do të mbetet në koleksionin e veprave kulminante në China Printmaking Museum. Çfarë mund të bëjë arti nuk mund të bëjë politika.

Ky është suksesi i radhës i artistit Agim Salihu pas suksesit në, Tokyo International Graphic Trienial, në vitin 2018 dhe 2015, ku veprat e tij janë në koleksionin e veprave kulminante në, Tama Art Museum Tokyo – Japoni, Adogi Tailer Fort Museum Cadaques, Barcelona etj. Gjatë tre viteve të fundit, Agim Salihu, është shpërblyer katër herë me çmimet e jurisë në ekspozita ndërkombëtare. / KultPlus.com

Artisti Agim Salihu, ekspozon në ‘China International Graphic Biennial 2019’

China Printmaking Museum Guanlan, organizon për të shtatën herë, Bienalin Internacional të grafikës e cila mbahet çdo dy vite në, Shenzhen – Kinë, përcjellë KultPlus.

Në këtë edicion të shtatë kanë konkurruar mbi 3000 artistë nga mbarë bota me 5475 punime.

Për të ekspozuar në këtë bienale, juria, e përbërë nga 13 anëtarë, ka punuar në dy faza të veçanta dhe ka përzgjedhur 300 artist nga mbarë bota, në mesin e të cilëve është edhe artisti nga Kosova Agim Salihu.

China International Graphic Biennial Guanlan – Shenzhen, është ngjarje që fitoi përkrahje të madhe nga artistët anembanë botës. Bienalja krijoi një mjedis të zëshëm për komunikim ndërkombëtarë, dhe shkëmbimet akademike të grafikes artistike në botë. Si një ekspozitë e përhershme, China Printmaking Museum, ofron një hapësirë të klasit të parë për përzgjedhjen dhe prezantimin e artistëve ndërkombëtarë në Bienale. Me përkrahjen dhe pjesëmarrjen e artistëve nga e mbarë bota, China International Graphic Biennial Guanlan, krijon shumë mrekulli dhe e shkruan një kapitull të ri të grafikes bashkëkohore botërore.

Ky është suksesi i radhës i artistit Agim Salihu pas suksesit në, Tokyo International Graphic Trienial, në vitin 2018 dhe 2015, ku veprat e tij janë në koleksionin e veprave kulminante në, Tama Art Museum Tokyo – Japoni, Adogi Tailer Fort Museum Cadaques, Barcelona etj. Gjatë tre viteve të fundit, Agim Salihu, është shpërblyer katër herë me çmimet e jurisë në ekspozita ndërkombëtare. / KultPlus.com

Artisti Agim Salihu ekspozon në ‘Tokyo International Graphic Triennial 2018’ në Japoni

Tokyo Tama Art Museum, organizon për të gjashtën herë “Trienalen Ndërkombëtare të Grafikes Bashkëkohore”.

Ekspozita mbahet çdo tri vite duke synuar prezantimin e artit të grafikes kontemporane në trendet më bashkëkohore që ndodhin në botë si dhe përmbledhjen e të dhënave artistike, teknologjike për materialet dhe teknikat e grafikes artistike, përcjellë KultPlus.

Në edicionin e gjashtë kanë konkurruar rreth 2000 artistë nga 92 shtete. Juria e përbërë nga tri juri profesionale, ka punuar në tri faza të veçanta, nga muaji shkurt deri në fund të muajit qershor. Për të ekspozuar në këtë Trienale janë përzgjedhur 347 artist, në mesin e të cilëve është edhe artisti nga Kosova, Agim Salihu.

Kryetar i jurisë për 3 fazat e përzgjedhjes së artistëve ishte kritiku i artit, Tatehata Akira – Tama Art University President (i njohur për disa libra të cilat i ka shkruar për artisten me famë Botërore, Yayoi Kusama).

Vepra e Salihut pas ekspozitës do të mbetet në koleksion si thesar i vlerave kulminante në, ”Tokyo Tama Art Museum ”.
Kjo është vepra e dytë e Salihut në këtë Muze, pas koleksionit të vitit 2015.

Agim Salihu, gjithashtu ka hapë ekspozitë të pavarur në Galerinë, Enter Into Art, në Kelln – Gjermani në periudhën mars – maj 2018. Në vitin 2017, artisti Agim Salihu fitoi çmimin e jurisë në ekspozitën, “International Enter Into Art” në Kelln – Gjermani. /KultPlus.com

Artisti Agim Salihu