Për gruan e cila…

Nga Brittany Latham

Për gruan burri i së cilës zhduket çdo ditë pas orarit të punës..

Për gruan e cila po e vuan dështimin e një shtatzënie për të cilën nuk e diti askush..

Për gruan e cila vazhdon të jetë e para, edhe pse është e humbur brenda..

Për gruan e cila u largua nga puna sepse u vonua për të katërtën herë, dhe ka qenë zgjuar tërë javën për t’u kujdesur për fëmjën e sëmurë..

Për nënën vetëushqyese e cila nuk e di a do t’ia dalë në fund të këtij muaji..

Për gruan e cila ka kaluar në dy In Vitro fertilizime, ka provuar për pesë vite të ketë fëmijë dhe prapë është aty kur shoqet e saj kanë festat e fëmijëve të tyre..

Për gruan e cila ende e fajëson veten për abortin e para 20 vitesh..

Për gruan të cilën e gjykojnë sytë e të tjerëve derisa numëron monedhat e saj dhe lë diçka anash në supermarket..

Për gruan e cila hap derën dhe kupton se ia kanë vrarë burrin tri javë para se ai të vinte në shtëpi..

Për gruan e cila jeton me ankth sepse të tjerët nuk e dijnë për çka ajo është e stresuar..

Për gruan e cila i jep gjithçka familjes, dhe ka nevojë për pushim..

Për gruan e cila i buzëqesh secilit të huaj, por  çdo natë vajton në dhomën e saj të vetmisë..

Për gruan e cila dëshiron që gjithçka të marrë fund, por prap gjen forcë të vazhdojë..

Për gruan që sot dëgjoi thashethëme rreth saj..

Për gruan e cila fle afër një të panjohuri çdo natë..

Për gruan e cila asnjëherë nuk do të duket si ajo në ballinën e një reviste..

Për gruan e cila duron lidhjet e dështuara një pas një, sepse nuk pati një baba t’i mësonte çfarë është dashuria..

Për gruan që po e rritë një vajzë pa baba, dhe për lutjen e saj që historia të mos përsëritet..

Për gruan që dashuron me krejt forcën e saj, e cila dëshpërueshëm do të jetë e dashuruar..

Për secilën grua që vajton derisa pastrohet, që askush të mos e vërejë. Sepse nëse ajo nuk është e fortë – askush nuk është.

Vetëm sepse uji i largon lotët, kjo nuk do të thotë që nuk duhet të qash. Vetëm sepse qan, nuk do të thotë se nuk je e fortë të përballosh.

Unë jam ti. Unë të shoh. Unë jam me ty. Unë qaj me ty. Unë të dua./supergrate/ KultPlus.com

“Pas çdo suksesi, ka një zhgënjim”

Poezi nga Nënë Tereza.

Mos harro se lëkura rrudhet,
e flokët mbulohen me borë;
Ditët bëhen vite…
por më e rëndësishmja
nuk ndryshon kurrë!

Forca jote e bindja jote s’njohin moshë.
Shpirti yt e shtrin pëlhurën e merimangës
që mosha ta endi mbi fytyrë!

Pas çdo pikarritje, ka një pikënisje.
Pas çdo suksese, një zhgënjim.
Përderisa je gjallë, gjallëro!

Në qoftë se të mungon çka bëje më parë,
bëje përsëri,
mos rri duke parë fotografi
të zverdhura nga koha!
Mos e lerë të ndryshket hekuri
që ke brenda vetes.

Sillu në mënyrë që, në vend të mëshirës,
të gëzosh respekt.
Kur të rëndojnë vitet e s’mundesh më të vraposh,
ec shpejt.
Kur s’do të mundesh as të ecësh shpejt,
ec!
E kur as të ecësh s’do të mundesh,
përdore shkopin e shko…
Veç për t’u ndalë,
ti kurrë mos ndalo!