MKRS ndan 253 milionë euro për Lojërat Mesdhetare “Prishtina 2030”, hartohet koncept dokumenti fillestar

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku ka prezantuar konceptin zyrtar të organizimit  të Lojrave Mesadhetare “Prishtina 2030”, nga ku ka bërë të ditur se MKRS ka ndarë 253 euro për organizimin e këtyre lojërave, historike për sportin kosovar, shkruan KultPlus.

Ministri Çeku ka uruar komunitetin sportiv për këtë arritje, pasi sipas tij angazhimi i institucioneve shtetërore, do të ishte pa rezultat, po të mos ishin sukset e tyre ndërkombëtare ndër vite.

“Uroj të gjithë komunitetin sportiv për këtë arritje historike e cila refleton vullnetin talentin dhe punën e deritanishme të sportistëve tanë. Vetëm me një fitore të këtij lloji për organizimin e një gare multisporive në vend, kështu edhe ne të tjerët mund të jemi në linjë me punën dhe përkushtimin tuaj ndër vite andaj të dashur sportistë, urime të gjithëve nga zemra, para së gjithash juve sepse i gjithë ky sukses, i gjithë ky angazhim i organizatave sportive shtetërore e institucionale do të ishte pa rezultat sikur t mos ishin puna dhe sukseset tuaja ndërkombëtare ndër vite”, ka thënë ministri Çeku/KultPlus.com