Plisat organizojnë peticion për të faktuar se lahuta është shqiptare

Tifozët e Prishtinës, “Plisat”, kanë organizuar një peticion për të faktuar se lahuta është instrument shqiptar. Përmes një postimi në llogarinë e tij në Facebook, Plisat kanë treguar se peticioni ka arritur gati 9 mijë nënshkrime.

Për të përfunduar peticionin atyre ju duhet të mbledhin 100 mijë nënshkrime.

“Të nderuar miq, peticioni ka arritur gati 9,000 nënshkrime i plotësuar me fakte se lahuta është shqiptare, i shkruar në gjuhën angleze dhe i drejtuar UNESCO-s. Ju lutemi shpërndajeni sa më shumë, ftoni miqt tuaj duhen mbledhur 100,000 nënshkrime që të merret më seriozisht. Faleminderit!”, kanë shkruar Plisat.

Ky debat është krijuar së fundi pasi që UNESCO lahutën e ka njohur si trashëgimi kulturore të Serbisë. /Insajderi.com/KultPlus.com