Një ditë tjetër në parajsë

Nga: Phil Collins
Shqipëroi: Bujar Meholli

Ajo i thërret burrit në rrugë
“Zotëri a mund të më ndihmosh?
Po bën ftohtë dhe nuk kam ku të fle,
ka ndonjë vend që mund të ma thoni?”

Ai ecën, prapa nuk shikon
dhe pretendon se s’po e dëgjon atë
duke fërshëllyer rrugës,
sikur të jetë i turpëruar që qe aty.

Oh, dy herë mendo sepse është një ditë tjetër
për mua dhe për ty në parajsë,
oh, mendoje dy herë këtë
një tjetër ditë në parajsë
për mua dhe për ty.

Mendo për këtë!

Ajo i thërret atij burri në rrugë,
ai mund t’ia sheh qartë lotët,
oh, thembrat i djegin asaj
dhe s’mund të ecë më, por përpiqet…

Oh, mendo dy herë,
është një ditë tjetër në parajsë
për mua dhe për ty,
mendo dy herë,
ti dhe unë në parajsë.

O Zot, a ka diç më shumë
që mund të bëhet?
A ka diçka që mund ta thuash, Zot?

Mund t’i vrojtosh vijat e fytyrës së saj,
mund ta shohësh se ajo ishte aty,
tani mesa duket është rropatur
në ndonjë tjetër vend,
oh, ajo s’mundi të futet atje…

Oh, mendo dy herë sepse është një tjetër ditë
në parajsë për mua dhe për ty.
Oh, është një tjetër ditë,
ti dhe unë tok në parajsë,

është një ditë tjetër për ty dhe për mua
në parajsë.
Vetëm mendoje këtë! /KultPlus.com

“Genesis” sërish bashkë pas 13 vjetësh

Grupi britanik i muzikës rock, “Genesis” njoftoi se planifikon të ribashkohet për herë të parë pas 13 viteve për turneun e “The Last Domino?”, që këtë vit do të zhvillohet në tetë qytete.

“Genesis”, i kryesuar nga këngëtari Phil Collins, tha se planifikon ta hapë turneun në Dublin, para se të vazhdojë më pas me koncertet në Londër, Manchester, Glasgow dhe qytete të tjera britanike, në nëntor dhe dhjetor.

Tony Banks dhe kitaristi Mike Rutherford do të marrin pjesë në turne, por anëtari themelues, Peter Gabriel, i cili u largua nga grupi në 1975 dhe ish-kitaristi, Steve Hackett, nuk do të jenë të pranishëm.

“Collins nuk është më mjaftueshëm i aftë për të performuar në bateri dhe do të zëvendësohet nga djali i tij 18-vjeçar, Nicholas”, bëri të ditur treshja.

Grupi muzikor e nisi karrierën në vitet 1970.

Ndër këngët e tyre më të njohura janë “Land of Confusion” (Toka e Pështjellimit), “I can’t dance” (Nuk mund të kërcej) dhe “Invisible Touch” (Një prekje e padukshme). /KultPlus.com