“Genesis” sërish bashkë pas 13 vjetësh

Grupi britanik i muzikës rock, “Genesis” njoftoi se planifikon të ribashkohet për herë të parë pas 13 viteve për turneun e “The Last Domino?”, që këtë vit do të zhvillohet në tetë qytete.

“Genesis”, i kryesuar nga këngëtari Phil Collins, tha se planifikon ta hapë turneun në Dublin, para se të vazhdojë më pas me koncertet në Londër, Manchester, Glasgow dhe qytete të tjera britanike, në nëntor dhe dhjetor.

Tony Banks dhe kitaristi Mike Rutherford do të marrin pjesë në turne, por anëtari themelues, Peter Gabriel, i cili u largua nga grupi në 1975 dhe ish-kitaristi, Steve Hackett, nuk do të jenë të pranishëm.

“Collins nuk është më mjaftueshëm i aftë për të performuar në bateri dhe do të zëvendësohet nga djali i tij 18-vjeçar, Nicholas”, bëri të ditur treshja.

Grupi muzikor e nisi karrierën në vitet 1970.

Ndër këngët e tyre më të njohura janë “Land of Confusion” (Toka e Pështjellimit), “I can’t dance” (Nuk mund të kërcej) dhe “Invisible Touch” (Një prekje e padukshme). /KultPlus.com