Vesa Berisha fiton çmimin kryesor në “Pianisti i Ri”

Në edicionin e 15-të festivali “Pianisti i Ri” arriti të mbledhë një numër në rritje të pianistëve të talentuar.

Më poshtë gjeni statusin e plotë të këtij festivali:

Finalen e “Pianistit të Ri” e madhështoi prezenca e ministrit të kulturës Hajrulla Çeku, si dhe mysafirëve tonë special: fituesi i edicionit 14-të Ledian Shala dhe Kori Okarina nën udhëheqjen e Prof. Elikona Hysaj Shala.

Jemi të lumtur që në këtë vit jubile rikthehemi me bashkëpunimin me një nga festivalet më të rëndësishme – DAM Festival, respektivisht mundësia e koncertimit të fituesit me Filharmoninë e Kosovës.

Na gëzon fakti që tash e 15-të vite, festivali “Pianisti i Ri” ka hapur dyert në skena ndërkombëtare për shumë nga fituesit e kësaj gare.

Interesimi në rritje i pianistëve të rinj dhe progresi i tyre ndër vite është shtysë që festivali “Pianisti i Ri” të vazhdon traditën në profilizimin e pianistëve premtues.

Një falenderim i veçantë jurisë profesionale për vlerësimin dhe punën e palodhshme: kryetare e jurisë Prof. Lule Elezi, anëtarët e jurisë: Prof. Nadjezhda Porodini dhe Prof. Danica Stojanova.

Urime të gjithë pjesëmarrësve dhe shumë suksese në edicionin e 16-të!

Çmimi i I-rë “Pianisti i ri 2022” bashkëpunim me DAM Festival – koncerton me Filharmoninë e Kosovës – Vesa Berisha

Çmimi “Fahri Beqiri” – Hillari Parangoni

Çmimi “Recital në DAM Festival” – Era Kume

Çmimi “Okarina”- Kejdi Pepaj & Riola Susuri

Stafi Organizativ:

Vlora Baruti – Drejtoreshë Ekzekutiv

Agron Shujaku – Drejtor Artistik

Yllka Shyti – Menaxhere / KultPlus.com