“Po t’jemi bashkë ne të dy, do t’na shikojnë me zili” (VIDEO)

“Po t’jemi bashkë ne të dy”, është një këngë popullore që sapo fillon ta dëgjosh, do të rrëmbehesh në rrjedhën e tekstit, pasi që është dëgjuar aq shumë herë përmes zërave më të njohur shqiptar, shkruan KultPlus.

Rëndom kjo këngë është kënduar në duet dhe është një dialog mes dy të dashuruarve që ëndërrojnë për bashkim. Përmes ndërlidhjes se hijeve të natyrës, perëndimit të diellit e shuarjes së etjes nga krojet, njëri është në kërkim të zërit të tjetrit. Ky interpretim përmes dueteve të ndryshme ka ngjallur emocione tek dëgjuesit shqiptarë.

KultPlus ju sjellë katër versione të kësaj kënge të kënduar nga këngëtarë të njohur shqiptar.

https://www.youtube.com/watch?v=KLjavFqFPA4

Mbeta gjithë ditën hijeve
se m ‘thanë hijeve rri…
Etjen e shova krojeve
krojeve ku pin ti…
Plasa u rafte o hijeve
qe s’mujten me më fresku…
Po ashtu uji i krojeve
qe etjen s’ma ka shu…

Po t’jemi bashkë ne të dy
do t’na shikojnë me zili
E do t’na flasin nder sy
sa duhemi unë e ti…

Kur p’rendon dielli majave
e muzgut rrugë i lëshon…
E ngrohtë asht rrahja e zemrave
kur vajzës nisa e i knoj…
Besa u plaka ne k’ta kroj
te flas e kurrë s’më flet…
Un zanin tan du ta nigjoj
por ti përgjigje s’jep..

Po t’jemi bashkë ne të dy
do t’na shikojnë me zili
E do t’na flasin sytë
sa duhemi un e ti…

Po t’jemi bashkë ne të dy
do t’na shikojnë me zili
E do t’na flasin sytë
sa duhemi un e ti…

Po t’jemi bashk ne te dy
do t’na shikojn me zili
E do t’na flasin sytë
sa duhemi unë e ti…