‘Nata ikën pa më bërë dot të lumtur, dita vjen për inatin tim’

Poezi nga Skënder Rusi

Njerëz të trishtë

Nuk jam aq i lumtur sa ju dukem,
Mos u gënjeni kur më shihni që qesh!
Nata ikën pa më dhënë atë që mundet, 
Dita vjen pa më sjellë atë që pres!

Është një lojë ku s’dimë si jemi futur,
Prej së cilës askujt nuk i iket!
Nata gdhin si një mashtrim i bukur,
Dita vjen po nuk pranon të më bindet!

Ju më shihni që eci gjithnjë i ngutur,
Te kjo rrugë që ka vetëm fillim!
Nata ikën pa më bërë dot të lumtur,
Dita vjen për inatin tim! / KultPlus.com

‘Nata ikën pa më bërë dot të lumtur, dita vjen për inatin tim’

Poezi nga Skënder Rusi

Njerëz të trishtë

Nuk jam aq i lumtur sa ju dukem,
Mos u gënjeni kur më shihni që qesh!
Nata ikën pa më dhënë atë që mundet, 
Dita vjen pa më sjellë atë që pres!

Është një lojë ku s’dimë si jemi futur,
Prej së cilës askujt nuk i iket!
Nata gdhin si një mashtrim i bukur,
Dita vjen po nuk pranon të më bindet!

Ju më shihni që eci gjithnjë i ngutur,
Te kjo rrugë që ka vetëm fillim!
Nata ikën pa më bërë dot të lumtur,
Dita vjen për inatin tim! / KultPlus.com

Ne s’bëjmë asgjë të keqe

Poezi nga Skënder Rusi.

Ne s’bëjmë asgjë të keqe.Duhemi.
Ndaj dhe kjo ditë
nuk po perëndon ende!
Ne jemi akrepat
e orës së diellit,
Lëvizim brenda tij
si brenda një zemre!

Ne s’bëjmë asgjë të keqe.Vështrohemi.
Duke u bërë secili
sadopak i verbër!
Që mos na vijë aq turp
kur të takohemi,
Në ato vende ku s’ka shkelur
asnjë tjetër!

Ne s’bëjmë asgjë të keqe.Puthemi.
Duke hapur portën
e botës së përtejme!
Brenda saj gjithmonë
ka diçka prej absurdi,
Që bëhet shkak
për grindjet mes njerëzve!

Ne s’bëjmë asgjë të keqe.Gënjehemi.
Duke i marrë atë që i vjeshton,
njeri-tjetrit!
Në u bëfshim Prometej,
zjarre nuk do vjedhim,
Por urrejtjet që në shpirt
mbajnë njerëzit!/ KultPlus.com