Me poezinë kushtuar Nënë Terezës, shqiptari fiton çmimin letrar “Veritas Splendor” në Itali

Poeti i ri shqiptar në Itali, Klaudio Findiku së fundmi ka fituar çmimin letrar ndërkombëtar “Veritas Splendor”, promovuar nga Universiteti Ndërkombëtar i Paqes në bashkëpunim me Departamentin Federal të Kulturës dhe nën Patronazhin e Lartë të Akademisë Universum Zvicra, me një poezi kushtuar Nënë Terezës së Kalkutës.

Findiku ishte protagonist në ceremoninë përmbyllëse të edicionit të 21-të të “Universum International Award – Young Excellence”, në Pesaro, kushtuar të rinjve që janë dalluar në çdo fushë të shoqërisë. Aty u vlerësua me “Menzione d’onore” për poezinë “Lotët e nënës sime”, një histori prekëse e dashurisë për vendlindjen, Shqipërinë, dhe vendin ku tashmë jeton.

Ai është autor i më shumë se 950 kompozimeve që i kanë dhënë atij çmime të shumta.

Klaudio Findiku ka lindur në Durrës më 1995 dhe jeton në Itali që nga viti 2009, ku dhe ka ndjekur studimet për Hoteli-Turizëm dhe Menaxhim biznesi. Gjer më tani ka botuar 5 vëllime në shqip, si: “Mërgimi në dhe të huaj”, “Malli për vendlindjen time”, “Copëza Shpirti” etj., të cilave pritet t’u shtohen edhe botime të reja. Krijimtaria e tij letrare në italisht është vlerësuar me mjaft çmime, ku i shtohet edhe çmimi i fundit “Veritas Splendor”. / KultPlus.com