Ekspozita shqiptaro-rumune, piktorët nga dy vendet tregojnë punimet e tyre në Pogradec

Piktorët shpesh bëhen bashkë në ekspozita, për të ofruar një eksperiencë ndryshe, jo vetëm për të ndarë artin e tyre me publikun por edhe për të shkëmbyer këndvështrimet me njëri-tjetrin. E tillë ishte ekspozita shqiptaro-rumune “Pikëtakime artistike”, e cila u çel në qytetin e Pogradecit.

7 piktorë shqiptarë dhe rumunë, sollën punimet e tyre artistike të krijuara ndër vite. Stile të veçanta, tematika të ndryshme dhe shumë kolorit të harmonizuara brenda së njëjtës ekspozitë për piktorët pjesëmarrës është një kënaqësi.

“Kur kam qenë për herë të parë në Pogradec dikush më pyeti se ccfarë i dallon artistët rumunë nga ata shqiptarë, i kam thënë ajo që na dallon ajo edhe na bashkon sepse ndryshimet në realitetin që na rrethon na krijojnë mundësinë e njohjes, do të ishte shumë monotone nëse do të ishte ndryshe. Pjesë e kësaj ekspozite nuk janë vetëm punimet e mia por edhe të dy artistëve që fatkeqësisht nuk jetojnë më Ion Murariu dhe Aurel Akasandrei, punime të cilat bëjënë pjesë në koleksionin e qytetarëve pogradecarë pasi ne i kemi dhuruar këto piktura për fondin e galerisë shumë vite më parë. Rikthimi pas 19 vitesh në Pogradec është i bukur, edhe pse unë asnjëherë nuk i kam humbur lidhjet me miqtë e mi pogradecarë”, thotë një prej piktorëve.

Ekspozita do të qëndrojë për disa ditë e hapur në galerinë e artit në Pogradec. / Top Channel / KultPlus.com