‘Carmina Burana’ vjen premierë në Kosovë në mbylljen e sezonit të Filharmonisë së Kosovës

Kantata e përmasave të mëdha “Carmina Burana” e kompozitorit Carl Orff vjen premierë në Kosovë në mbylljen e sezonit 2021/2022 të Filharmonisë së Kosovës.

Në këtë koncert Kori dhe Orkestra e Filharmonisë së Kosovës, do të ngjiten në skenë bashkë me Korin e Fakultetit të Arteve të Universitetit të Prishtinës, Korin e Fakultetit të Arteve të Universitetit të Pejës, korin e fëmijëve “Okarina” – Prishtinë, me pjesëmarrjen e solistëve: Adelina Paloja (soprano), Arta Jashari (soprano), Safet Berisha (kontratenor) dhe Xhemil Rexhepi (bas) nën drejtimin e mjeshtrit japonez Toshio Yanagisawa.

Koncerti do të mbahet më datë 26 qershor prej orës 20:00 në sheshin “Skënderbeu” në Prishtinë. / KultPlus.com