Monodrama “02.08.1944” vjen premierë të dielën

Një monodramë e cila trajton temën e viktimizimit të romëve gjatë Luftës së Dytë Botërore në Kampin e Përqendrimit në Auschwitz, do të shfaqet premierë në Shtëpinë e Kulturës “Xhemajli Berisha” në Prizren, përcjellë KultPlus.

Shfaqja e titulluar “02.08.1944” është e autorit Edis Galushi.

Vetëm në këtë kamp thuhet se janë burgosur afër 23 mijë romë. Nata e 2 Gushtit 1944 njihej si “zgjidhja përfundimtare” për romët në Auschwitz. Atë natë gjithsej 2,989 romë janë shfarosur në dhomën e gazit. Përmes rrëfimit personal të personazhit të shfaqjes tregohet trajtimi i tmerrshëm i romëve para dhe gjatë Luftës së Dytë Botërore. Hyrja është me ftesa, andaj për rezervime ju lutem kontaktoni në numrin 049/663-375. Me respekt, Ekipi organizativ Ky projekt kulturor është mbështetur nga programi Kultura për ndryshim, projekt i financuar nga Bashkimi Evropian dhe i menaxhuar nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë. Ky projekt implementohet nga Qendra Multimedia dhe Goethe-Institut. Qëllimi i mbështetjes është forcimi i sektorit kulturor si një shtysë për zhvillimin socio-ekonomik të Kosovës përmes përkrahjes të projekteve të qëndrueshme, dhe aktiviteteve të organizatave kulturore që promovojnë kreativitetin, gjithë-përfshirjen sociale dhe bashkëpunimin.

Premiera vjen ditën e diele më datë 27 janar, duke filluar nga ora 19:00. /KultPlus.com