Sot 83 vite nga lindja e Princit Leka I

Më 5 prill 1939, lindi Leka, Princi i Kurorës së Shqipërisë, i vetmi bir i Mbretit Zog I të shqiptarëve dhe bashkëshortes së tij mbretëreshë, e lindur konteshë Géraldine Apponyi de Nagyappony.

Në këtë ditë (vetëm dy ditë para pushtimit italian), gazetat e Tiranës u mbushën me lajme të mëdha: “Shqipëria me trashëgimtarë”, “Skënderbeu II, ka lindur sot”.

Princi Leka I, vdiq më 30 nëntor të vitit 2011./ KultPlus.com