Kori i Filharmonisë së Kosovës me 3 premiera botërore në “Prishtina International Vocal Festival”

Kori i Filharmonisë së Kosovës, më 7 tetor do të mbajë koncert në kuadër të festivalit, Prishtina International Vocal Festival, shkruan KultPlus.

Koncerti do të fillojë nga ora 20:00 në Kishën Shën Ndou në Prishtinë. Koncerti vecohet për programin të cilin do ta ketë. Në mesin e veprave të cilat do të interpretohen janë “I nemun” kompozuar nga Ylli Daklani, “…rrugës” nga Memli Kelmendi dhe “Mother” nga Artan Hasani. Po ashut pjesë e programit do të jetë edhe vepra “Misa a Buenos Aires । Misatango” nga Martin Palmeri, vepër kjo për për solist, kor të përzier, fizarmonikë, piano dhe orkestrës harkore.

Soprano e kësaj natë do të jetë Arta Jashari, në fizarmonikë do të jetë Elton Balla dhe në piano Artemida Qarri-Haxhiaj.

Dirigjent i kësaj natë do të jetë Kushtim Gashi. Po ashut kujtojmë se vepra e tre kompozitorëve shqiptarë do të jenë premierë botërore ndërsa vepra e kompozitorit Palmeri do jetë premierë kosovare./ KultPlus.com