PriFilm Fest sonte shpallë fituesit e edicionit të 10-të

Sonte përfundon edicioni i 10-të i PriFilm Fest. Festivali mes datave 17 dhe 22 korrik, solli gjithsej 58 filma cilët u shfaqen në programe të ndryshme garuese dhe jo-garuese, shkruan KultPlus.

Në kuadër të këtij edicioni u dhanë 6 premiera botërore, 2 ndërkombëtare, 3 evropiane dhe 14 regjionale.

Më poshtë KultPlus ju risjellë filmat që ishin pjesë e këtij rrugëtimi ku mund të zbuloni edhe filmat garuese për çmimet e këtij edicioni.

Programi garues i filmave evropian:

1. “APOSTASY” – Daniel Kokotajlo / 1h 35 min / Angli, Dramë, 2018 (nga PlayUK)
2. “FOAM AT THE MOUTH” – Janis Nords / 79 min / Letoni, Poloni, 2017
3. “I WAS A DREAMER” – Michelle Vannucci / 97 min / Itali, 2016
4. “WAJIB” – Annemarie Jacir / 96 min / Palestinë, Francë, Gjermani, Kolumbi, Norvegji, Katar, 2017
5. “WHEN THE TREES FALL” – Marysia Nikitiuk / 1h 28 min / Ukrainë, 2018
6. “ANCHOR AND HOPE” – Carlos Marques-Marcet / 111 min / Spanjë, Angli 2017 (LGBTQI)

Programi garues i filmave të Ballkanit (HONEY AND BLOOD):

1. “DIRECTIONS” – Stephan Komandarev / 103 min / Bullgari 2017
2. “THE WITCH HUNTER” – Rasko Miljkovic / 86 min / Serbi, Maqedoni 2018
3. “MEN DON’T CRY” – Alen Drljević / 100 min / Bosnje dhe Herzegovinë, Slloveni, Kroaci, Gjermani 2017
4. “YEAR OF THE MONKEY” – Vladimir Blazevski / 112 min / Maqedoni, Kosovë, Serbi 2018
5. “COMIC SANS” – Nevio Marasović / 103 min / Kroaci 2018
6. “NJË TREGIM PRISHTINE” / “A PRISHTINA STORY” – Burbuqe Berisha / 85 min / Kosova 2018
7. “HISTORI MAJË KULMI” / “ROOFTOP STORY” – Gazmend Nela / 75 min / Kosovë, Maqedoni 2017
8. “THE SMELL OF MONEY” – Ahmet Boyacioglu / 99 min / Turqi 2018
9. “ZER” – Kazım Öz / 110 min / Turqi 2017
10. “KTHIMI” / “THE RETURN” (FILM JO-GARUES) – Kastriot Abdyli / 84 min / Maqedoni, Kosovë 2018

Programi garues i filmave të metrazhit të mesëm:

1. “KLITHMA” / “SCREAM” – Korab Lecaj / 27 min / Kosovë, 2018
2. “MARY” – Juraj Primorac / 29 min / Kroacia, 2017
3. “THE APP” – Thomas Grascœur / 26 min / Francë 2016
4. “THE SERVANTS” – Marwan Khneisser / 25 min / Francë, 2017
5. “CHOCOLATE WIND” – Ilia Antonenko / 23 min / Rusi, 2016
6. “FALLOU” – Alassane Sy / 30 min / Angli, Senegal, 2017
7. “LEGEND OF THE RICE GRAIN” – Lukasz Pethe / 45 min / Gjermani, 2016
8. “A DISCRETION” – Cédric Venail / 50 min / Francë 2017
9. “FLORIAN’S LAST CLIMB” – Harold Chapman / 25 min / Gjermani, 2018
10. “ECLAIR” – Marko Gjokovik / 30 min / Maqedoni, 2016

Programi garues i filmave dokumentarë:

1. “ARCADIA” – Paul Wright / 1h 18 min / Angli, 2017 (nga PlayUK)
2. “THE LAST TAPE” – Cyprien Clément-Delmas, Igor Kosenko / 12 min / Gjermani, 2017
3. “THE UNITY OF BIRDS” – Cruz Lisandro Morena / 29 min / Argjentinë, Meksikë 2017
4. “MR.GAY SYRIA” – Ayse Toprak / 1h 25 min / Turqi, 2017 (LGBTQI)
5. “UPON THE SHADOW” – Nada Mezni Hafaiedh / 1h 20 min / Tunizi 2017
6. “BURKINABÈ RISING: THE ART OF RESISTANCE IN BURKINA FASO” – Iara Lee / 72 min / SHBA, Belgjikë, Burkina Faso
7. “NOTHING IS FORGIVEN” – Vincent Coen, Guillaume Vandenberghe / 1h 1 min / Belgjikë, Francë 2017
8. “THE KITMAN” – Andres Cornejo / 25 min / Ekuador, 2017
9. “MAN MADE” – T Cooper / 1h 38 min / SHBA, 2018 (LGBTQI)

Programi garues i filmave studentorë:

“THIS MUST BE THE RITUAL” – Robin Lipo / 14 min / Poloni 2016
“REENACTMENT” – Jerónimo Atehortúa Arteaga / 25 min / Bosnje & Herzegovinë, Kolumbi 2018
“BIG SISTER” – Michal Gassner / 13 min / Izrael 2017
“PULSE” – Eyal Tzadik / 13 min / Izrael 2017
“MUSTACHELAND” – Ercan Küçük, Esen Tan, Balen Zangana, Oya Aytimur Duman, Emre Güvenç, Fatih Yaşın, Doğacan Güneş Perkün, Ayşe Yörükoğlu, Tilbe Cana İnan, Emre Çücük / 8 min / Turqi 2017
“ROOTA” / “THE WHEEL” – Doki Qerimi / 8 min / Kosovë 2018
“DIELLI” / “SUN” – Mjellma Istrefi / 12 min / Kosovë, Itali 2018

Programi i filmave eksperimentalë:

“IN BETWEEN TAKES” – Alexei Dmitriev / 17 min / Rusi 2017
“ONE AND MANY” – Jonas Bak / 19 min / Kamboxhia, Angli 2017
“AS YOUR WITNESS” – João Pupo / 18 min / Portugali 2018
“GALINHAS NO PORTO” – Caio Zatti, Luís Henrique Leal / 20 min / Brazil 2018./ KultPlus.com