PriFest prezanton jurinë e programit kryesor, Balkan Films Competition

Nesër nis edicioni i 14-të i Festivalit të Filmit “PriFest”. Deri më tani, nga festivali kanë zbuluar juritë e pothuajse të gjitha programeve. Ndërsa sot është zbuluar juria e programit kryesor, ajo e Balkan Films Competition, shkruan KultPlus.

Pjesë e jurisë është: John Mathieson, kinematograf anglez dhe regjisor komercial. Ai është një nga një grup filmabërësish që dolën nga industria e videove muzikore të fundit të viteve 1980 dhe 1990. Ai është një bashkëpunëtor i shpeshtë me regjisorin Ridley Scott, duke ushtruar si drejtor fotografie në shumicën e filmave të tij duke filluar me Gladiator (2000), për të cilin ai fitoi çmimin BAFTA dhe u nominua për çmimin e Akademisë për Kinematografinë më të mirë. Ai ka punuar me regjisorë si Joel Schumacher, Rowan Joffé, Matthew Vaughn, Guy Ritchie, James Mangold, dhe Rob Letterman. Filmat e tjerë të shquar të tij përfshijnë Hannibal, Mbretëria e Qiellit, Robin Hood, Fantom of the Opera dhe shumë të tjerë.

Anna Machukh – Drejtoreshë Menaxhuese e Festivalit Ndërkombëtar të Filmit Odesa nga viti 2020.

Gjatë viteve 2011 – 2016, Anna ka punuar si Drejtoreshë Marketingu e OIFF, në vitin 2017 ka qenë Drejtoreshë e Tregut të Filmit OIFF, ndërsa nga viti 20018 deri 2020 ka mbajtur pozitën e Drejtoreshës së Zhvillimit Strate Anna Machukh është gjithashtu Drejtore Ekzekutive e Akademisë së Filmit të Ukrainës dhe bashkëthemeluese e platformës online për sektorin audiovizual DzygaMDB.

I treti me radhë, pjesë e jurisë së programit kryesor, është EDVINASI RRAH Vilniusin, Lituani.

Një programues, gjuetar filmash & përzgjedhës, ekspert industrie, konsulent & juror, anëtar i Akademisë Europiane të Filmit, dhe gjithmonë kurioz cinefile. Aktualisht ai shikon dhe skauton shumëllojshmëri filmash për Festivalin e Filmit BLACK NIGHTS në Tallinn (nga 2018) & këshillon eventin e industrisë MEETING POINT VILNIUS në projektet e ardhshme.

Edvinas programoi dhe punoi për Festivalin Ndërkombëtar të Filmit në Vilnius për 15 vjet deri në verën e vitit 2018. Më pas ai u ftua si Ekspert i Pavarur për t’u bashkuar për 3 vite rresht në Komitetin e Përzgjedhjes së Çmimeve Evropiane të Filmit. First Cut Lab i besoi atij tre ftesa si Ekspert i Industrisë për të ndarë opinione për filmat ende të papërfunduar nga Helsinki (2019), Karlovy Vary (2021) dhe Trieste (2022).

PriFest 14, nis nesër me datë 20 dhe zgjatë deri më 25 Shtator 2022. / KultPlus.com