‘Nuk besojmë më tek progresi. A nuk është ndoshta ky një progres?’

Jorge Luis Borges

Borges është një nga shkrimtarët më të mëdhenj të shekullit të XX. Ndonëse nuk e mori Çmimin Nobel në letërsi, vepra e tij arriti majat. Ai shquhet për erudicionin e jashtëzakonshëm, mjeshtrinë e rrëfimit dhe ndjeshmërinë e lartë ndaj çështjeve që prekin dhe kanë tëbëjnë me qeniet njerëzore.

‘Nuk besojmë më tek progresi. A nuk është ndoshta ky një progres?’ /KultPlus.com