Projekti Maat, iniciativa kosovare kundër varfërisë vjen me edicionin e 10-të

Projekti Maat i cili është partneri më i madh i Kryqit të Kuq të Kosovës, po vjen me edicionin e 10-të me radhë.

Project Maat është një lëvizje e njerëzve dhe organizatave që punojnë së bashku për të luftuar varfërinë e skajshme në Kosovë.

Në vitin 2022 vit i cili konsiderohet më i suksesshmi ndonjëherë, pasi numri i familjeve që ju kanë ardhur në ndihmë përfshinte numrin 330, Projekti Maat synon që këtë vit ky numër të rritet në 400.

“Ju ftojmë për kontributin tuaj deri me 4 janar 2023. Pastaj, në javën e pare të muajit janar do të bëhet shpërndarja e pakove të Projektit në bashkëpunim me Kryqin e Kuq të Kosovës”, thuhet në njoftim.

Qëllimi i këtij projekti është i dyfishtë: Të lehtësojë vuajtjet e familjeve skamnore në Kosovë në stinën e ftohtë të dimrit, dhe të mobilizojë fëmijët dhe nxënësit e Kosovës në luftën kundër varfërisë së skajshme duke i frymëzuar për qytetari më aktive dhe ndryshime pozitive në shoqëri.

Për më tepër, mund të gjeni në faqen e internetit http://www.project-maat.org/ si dhe në Facebook. / KultPlus.com

Viti i 8-të i projektit Maat: Dhuro për familjet skamnore në GoFundMe

Projekti Maat është themeluar në vitin 2013 me qëllim që të mobilizojë shoqërinë për të luftuar varfërinë e skajshme në Kosovë. Ky projekt bashkëpunon me institucione arsimore, biznese vendore dhe donatorë individual për të mbledhur fonde, produkte ushqimore dhe produkte higjienike për familjet që jetojnë në varfëri të skajshme. Çdo fundvit, të gjitha produktet e mbledhura dhurohen për familjet e regjistruara në Kryqin e Kuq të Kosovës.

Që nga viti 2013, Projekti është organizuar çdo fundvit duke rritur numrin e familjeve që kanë përfituar pako humanitare nga 13 familje në vitin e parë në 250 familje në vitin 2019!

Si mund të kontribuojë për Projektin Maat?

Të gjithë të interesuarit mund t’i bashkohen Projektit Maat duke dhuruar fonde për familjet skamnore përmes platformës GoFundMe.

Klikoni linkun në vijim për të dhuruar donacionin tuaj! Procesi do të zgjas rreth 1-2 minuta: https://www.gofundme.com/f/project-maat

Projekt Maat ka mbledhur rreth 3,700 EUR nga anë e mbanë bota gjatë viteve. Këtë vit ekipi i Projektit Maat shpreson që më shumë persona do t’i bashkohen qëllimit të projektit për të lehtësuar jetët e familjeve në stinën e ftohtë të dimrit.

Si funksionon Projekti Maat në institucione edukative?

Në shkolla private dhe publike vendoset një bredh i Vitit të Ri i cili është i dekoruar me karta të Projektit Maat ku shënohen produktet e nevojshme (qumësht, supë, miell, sapun, etj). Nxënësit marrin nga një kartë nga bredhi i shkollës dhe sjellin produkte të ndryshme në baza vullnetare. Këtë vit produktet do të mblidhen prej datës 07 Dhjetor deri me datë 18 Dhjetor 2020.

Qëllimi i projektit është i dyfishtë:

– Të lehtësojmë vuajtjet e familjeve skamnore në Kosovë në stinën e ftohtë të dimrit, dhe

– Të mobilizojmë fëmijët dhe nxënësit e Kosovës në luftën kundër varfërisë së skajshme duke i frymëzuar për qytetari më aktive dhe ndryshime pozitive në shoqëri.

Si mund të dhurojnë bizneset vendore për Projektin Maat?

Bizneset vendore mund të bëhen partner të Projektit Maat duke dhuruar produkte të ndryshme ushqimore dhe higjienike për familjet skamnore në Kosovë. Kompani të ndryshme si Union, Lesna dhe Fresh kanë dhuruar miell, oriz, fasule, detergjent, dhe mobilje për të mbështetur të gjithë ata që kanë nevojë. Gjithashtu, bizneset shërbyese mund të dhurojnë fonde në platformën e lartëpërmendur GoFundMe.

Partnerët e Projektit Maat në vitin 2020: Kryqi i Kuq i Kosovës, GEKOS, Sach Pizza / Sach Caffe, British School of Kosova, Shkolla Finlandeze, Gjimnazi Loyola, Kolegji Universum, American School of Kosova, JonaMed, Akademia e Fëmijëve Loja, Montessori School of Kosova, Maarif School, AMA Kopshti, Innovation Centre Kosova, Meridian Express, Digi Print, Lesna Max, Sogody, IPKO, 4-H, Rotaract, donatorë individual. / KultPlus.com