Protestojnë punëtorët e MKRS-së, kundërshtojnë vendosjen e Presidencës në këtë objekt

Punëtorët e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit (MKRS) po protestojnë kundër vendosjen së Presidencës në objektin e kësaj ministrie.

Ata po konsiderojnë se ky vendin i dëmton në mbarëvajtjen e procesit të punës.

Për këtë çështje ka reguar dje edhe kandidati për deputet nga radhët e Lidhjes Demokratike të Kosovës, Avdullah Hoti.

Hoti ka thënë se nuk mund të rritet komoditeti i zyrtarëve publikë në kurriz të shpenzimeve publike.

Ndryshe, kërkesë për t’u zhvendosur në këtë objekt kishte bërë edhe ish-presidentja Atifete Jahjaga.

Në Presidencë kishin konfirmuar ekzistencën e kërkesës e deponuar në Kryeministri në fillim të vitit 2014, por nga e cila pak kohë më vonë presidentja ishte tërhequr pas përllogaritjes së kostos për rinovimin e objektit. /Gazeta Express / KultPlus.com