MASHT publikon vendimin, pushimi dimëror fillon më 31 dhjetor

Minsitria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë ka njoftuar përfundimisht se periudha e parë e vitit shkollor përfundon me 30 dhjetor 2021, ndërsa e dyta fillon me 10 janar 2022, përcjell KultPlus.

Përmes një njoftimi zyrtar, MAShTi ka njoftuar se pushimi dimëror, pra, do të fillojë më 31 dhjetor në të gjitha nivelet e arsimit parauniversitar.

Ndërkaq, periudha e dytë e këtij viti shkollor fillon më 10 janar 2022.

Siç njofton kjo ministri, aktualisht është duke u zbatuar vendimi për komepnzimin e 18 ditëve të humbura mësimore si pasojë e gjendjes me pandeminë, ku edhe datat 28, 29 dhe 30 dhjetor (ditë të pushimit dimëror sipas Kalendarit shkollor), do të jenë ditë mësimi.

Ky kompenzimi i ditëve të humbura të mësimit po bëhet sipas rekomandimeve nga Task-forca në nivel të MAShTI-t, ku përfaqësohen të gjitha institucionet relevante si: IKShPK, SBAShK, Këshilli i Prindërve dhe Drejtoritë Komunale të Arsimit.

Vendimin për kompensimin e ditëve të humbura për shkak të gjendjes me pandeminë COVID-19 mund ta shikoni duke klikuar këtu. /KultPlus.com

Ministria e Arsimit po bashkëpunon me RTK-në për transmetimin e mësimit  online - Gazeta Express