Hapet ‘Qendra e Artit dhe e Kulturës Kombëtare’ në Itali

Përvoja e një grupi të vogël në emigracion, të cilët me forcat e tyre kanë arritur të hapin një Qendër të Artit e të Kulturës Kombëtare në Itali, transmeton KultPlus.

Një shkollë të gjuhës shqipe ku mësojnë më se 70 nxënës.

Ndërkohë edhe kurse të ndryshme si ai i aktrimit, violinës, valleve, instrumenteve popullore, vizatimit, gjuhës LIS, tashmë Italia është bërë edhe më e pasur me shqptarë dhe vlera kulturore shqiptare, një realitet i bukur shqiptar, në mes të Evropës. / KultPlus.com