“Nuk u ofrohet përparësi studentëve të mjekësisë në Qendrën e Studentëve, janë përzgjedhur ata që nuk mbajnë mësim fizik”

Qendra e Studentëve gjatë ditës së sotme ka publikuar rezultatet për pranimin e studentëve në konvikte për këtë vit akademik. Mirëpo ndarja e studentëve dhe pranimi i tyre në këto konvikte ka ngjallur pakënaqësi tek studentë e Fakultetit të Mjekësisë, shkruan KultPlus.

Nëpërmjet një postimi në Facebook Gëzim Abrashi, student në Fakultetin e Mjeksisë ka reaguar duke shkruar se shprehin pakënaqësi për keq menaxhimin, keqtrajtimin dhe vendimin jo të drejtë nga Qendra e Studentëve, të cilët sipas tyre kanë aplikuar standarde të dyfishta në lidhje me përzgjedhjen e studentëve për të banuar në konvikte.

Sipas tij në vend që përparësia tu ofrohet studentëve të mjekësisë që për shkak të praktikës që bëjnë gjatë javë në ambientet a fakulteteve janë të rrezikuar nga virusi Corona, janë përzgjedhur studentët që nuk mbajnë mësim fizik.

Më poshtë mund të lexoni reagimin e tij të plotë:

Reagim!

Në emër të studentëve të Fakultetit të Mjekësisë shpreh indinjatën time të thellë për keqmenaxhimin, keqtrajtimin dhe vendimin jo të drejtë duke aplikuar standarde të dyfishta në lidhje me përzgjedhjen e studentëve për të banuar në konvikte nga ana e menaxhmentit të Qendrës së Studentëve.

Mbi 1000 studentë të Fakultetit të Mjekësisë vijojnë mësimet praktike në më shumë se tri ditë të javës, kësisoj janë të rrezikuar nga virusi Corona, pastaj i rrezikojnë qytetarët gjatë përdorimit të transportit publik dhe njëkohësisht edhe familjet e tyre.

Në vend se të kemi përparësi dhe të kemi një numër të konsiderueshëm të vendeve në konvikte, padrejtësisht janë përzgjedhur 3/4 e aplikantëve nga Fakultetet të cilat nuk mbajnë mësim fizik.

Është plotësisht e padrejtë që studenti i Fakultetit të Mjekësisë t’i ndërrojë dy autobusë në një linjë ndërsa studenti i Fakultetit tjetër t’i mbajë ushtrimet online nga konvikti. Kjo është siç thotë populli:”Me prashitë në ujë!”.

E gjithë kjo është një padrejtësi e madhe dhe e patolerueshme e cila nxit protesta studentore. Qysh në ditën e hënë do t’i shkruajmë e-mail zyrtar drejtorit të QS për t’i shprehur pakënaqësitë që kemi në lidhje me mbarëvajtjen e procesit dhe do t’i bëjmë thirrje për rishqyrtim të listave./ KultPlus.com

Hapet konkursi për pranimin e studentëve në konvikte, këto janë kriteret

Qendra e Studentëve ka njoftuar se është hapur konkursi për pranimin e studentëve për banim në konvikte dhe për ushqim në mensë.

Konkursi do të hapet më 29 tetor dhe do të qëndrojë i hapur deri më 11 nëntor.

“Studentët të cilët do të aplikojnë për strehim dhe ushqim në Qendrën e Studentëve, aplikimin mund ta bëjnë përmes sistemit Online, në adresat zyrtare të QS, ëeb faqes qs.rks-gov.net dhe profilit zyrtar Facebook Qendra e Studenteve-Prishtinë”, thotë njoftimi.

Ndërkohë, për shkak të pandemisë, QS sivjet do të pranojë vetëm 1 mijë e 600 studentë, ku do të jetë vetëm nga një student në një dhomë.

“Qendra e Studentëve e Universitetit të Prishtinës si pasojë e zhvillimeve epidemiologjike në vend me Covid-19 dhe në bazë të rekomandimeve nga IKSHPK këtë vit do të pranojë rreth1600 studentë, pra një student në një dhomë. Edhe në këto rrethana QS ofron strehim, ushqim si dhe hapësirat për studim.

Studentët do të prnaohen në bazë të kritereve të përcaktuara në konkurs.

“Mënyra e përzgjedhjes së kandidatëve të cilët do të fitojnë të drejtën për strehim dhe ushqim do të bëhet në bazë të kritereve të përcaktuara me konkurs. Këtë vit ndarja e vendeve për strehim në konviktet e Qendrës se Studentëve, do të bëhet në bazë të kërkesës së rektoratit të Universitetit të Prishtinës dhe atë 70% e këtyre vendeve do të ndahen për fakultetet, programet e studimit të të cilave përmbajnë lëndë praktike dhe labaratorike si dhe 30% për faklutetet, programet e të cilave përmbajnë komponentet teorike. Çmimi do të jetë 35 € për muaj (20€ banimi, 15 € ushqimi)”, thuhet në njoftimin e QS’së./ KultPlus.com

“Comodita Home” ndihmon Qendrën e Studentëve me 1 mijë dyshekë dhe 5 mijë jastëkë

“Comodita Home” ka dhuruar donacion për Qendrën e Studentëve në Prishtinë, derisa tash ajo është duke u shfrytëzuar si karantinë pas shfaqjes së Koronavirusit në Kosovë.

Kësaj qendre i janë dhuruar 1 mijë dyshekë dhe 5 mijë jastëkë si donacion.

Granita Bunari Ferati nga Comodita ka treguar për KultPlus se në bashkëpunim me ministrin Arben Vitia, kanë vënë në dispozicion ndihmën e kompanisë së tyre duke i pajisur me 1.000 dyshekë, 5.000 jastëkë dhe 100.000 maska mbrojtëse për tek qendra e studentëve, që tashmë është kthyer në karantinë për të gjithë qytetarët që po rikthehen në Kosovë nga vendet jashtë shtetit.

Drejtori i Qendrës së Studentëve, Fatmir Sfishta, është shprehur falënderues për ndihmën duke shtuar se ka qenë shumë e nevojshme që të ndodhë pasi që sipas tij edhe rezervat që kanë pasur janë shpenzuar. / KultPlus.com