Nomadland dhe Queen’s Gambit fitojnë çmimet kryesore të Libraries Scripter Awards

E organizuar tradicionalisht nga Bibliotekat USC si një darkë elegante me rripa të zeza, ulur në bibliotekën historike Edëard L. Doheny Jr. në Universitetin e Kalifornisë Jugore, këtë vit çmimet Scripter u bënë globale.

Të shtunën, 13 Mars, Bibliotekat USC hapën shfaqjen e tyre ekskluzive të çmimeve për të nderuar përshtatjet më të mira të skenarëve të filmit dhe televizionit të vitit, si dhe punimet në të cilat ato bazohen.

Ky grup i larmishëm akademikësh, profesionistësh të industrisë dhe kritikëve shpesh parashikon garën e Oskarit të Skenarit të Përshtatur.

Fituesit e vitit të kaluar Scripter në anën e filmit dhe TV ishin përkatësisht kandidatët për Oscar dhe Emmy Greta Gerëig (“Little Ëoman”) dhe Phoebe Ëaller-Bridge (“Fleabag”).

Fituesit e kaluar si të Scripter ashtu edhe të Oskarit përfshijnë “Call Me by Your Name”, “Moonlight”, “The Big Short” dhe “The Imitation Game”. Në fakt, para vitit 2019, tetë fitues të Çmimit Scripter vazhduan të fitonin Oskar.

Këtë vit, gjigandi i transmetimit Netflix dominoi nominimet, me tri nominime (një film, dy seri), përfshirë “Ma Rainey’s Black Bottim”, “Unorthodox” dhe “The Queen’s Gambit”, e cila fitoi Çmimi Scripter për serisë episodike 2021.

Scott Frank u adaptua nga romani nga Ëalter Tevis, i cili gjithashtu shkroi libra për filma “The Hustler” dhe “The Man Ëho Fell to Earth”.

Fituesit e Scripter 2021 për adaptimin e filmit ishin Chloé Zhao dhe Jessica Bruder për “Nomadland”.

Zhao falënderoi Bruder për “dashurinë e saj për njerëzit në librin e saj dhe rrugën dhe Perëndimin Amerikan”, si dhe ekipën “për ndarjen e historive tuaja me ne, ndjenjën tuaj të thellë të dinjitetit. Ju më frymëzoni kaq shumë për të jetuar jetën time”./ KultPlus.com