Universitetet nuk arrijnë të luftojnë racizmin në shkolla

Një hetim nga Komisioni i Barazisë dhe të Drejtave të Njeriut (EHRC) zbuloi se rreth një e katërta e studentëve etnikë të pakicave, përfshirë studentë të bardhë jo britanikë, thanë që ata kishin përjetuar ngacmim racor që nga fillimi i kursit të tyre.

Nga ata, studentët e zinj raportuan shkallën më të lartë të ngacmimit racor (29%), e ndjekur nga studentët aziatikë (27%) dhe studentë të përzier / të tjerë (22%). Ndërkohë, 9% e studentëve britanikë të bardhë thanë se kishin përjetuar ngacmim racor, duke përfshirë ndjenjat anti-angleze, anti-uellsiane dhe anti-skoceze, shkruan “The Guardian”, përcjellë Indeksonline/

Raporti, Tackling Haracment Racial: Në universitete gjithashtu zbuloi se 8% e të gjithë studentëve të anketuar pësuan ngacmim racor në gjashtë muajt e parë të vitit të fundit akademik, i cili arriti në rreth 180,000 studentë në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar.

Një e treta e atyre thanë se raportuan incidente raciste në universitetin e tyre, ekuivalent me 60,000 studentë në të gjithë vendin. Megjithatë, një studim i veçantë i 141 universiteteve nga organi gjeti vetëm 920 ankesa zyrtare për racizëm nga studentët dhe stafi i regjistruar midis shtatorit 2015 dhe shkurtit 2019. Nga këto, 560 ishin bërë nga studentët, ekuivalent me vetëm rreth 80 ankesa çdo gjashtë muaj. / KultPlus.com