Ministrja Dumoshi në Ranillug, ndan 51 certifikata në trajnimin për ndërmarrësi, për të rinj të komunitetit serb

Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit Vlora Dumoshi vizitoi sot edhe Ranillugun, ku mori pjesë në aktivitetin e organizuar nga organizata Centra za depolitizaciju kosovskog društva (CDKD), ku të rinj nga komuniteti serb të komunave Ranillug, Partesh, Novobërdë e Kamenicë po trajnohen për ndërmarrësi.

Edhe këto trajnime janë organizuar me përkrahjen e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, e bërë e mundur përmes thirrjes publike për mbështetje të organizatave rinore.

Ministrja Dumoshi ndau certifikata për 51 përfitues të këtij trajnimi të ndërmarrësisë si dhe u shpreh tepër e lumtur që për herë të parë të rinj të Ranillugut përfitojnë nga trajnimet për ndërmarrësi të cilat u mundësojnë këtyre të rinjve të marrin njohuritë e duhura për tu bërë ndërmarrës të suksesshëm. Ministrja premtoi edhe për hapjen e qendrës rinore e cila do t’i kontribuoje angazhimit rinor në këtë komunë.

“Jemi munduar maksimalisht që nga thirrja publike të përzgjidhen organizata që në fushën e rinisë do të bëjnë impaktin e duhur dhe që ofrojnë programe sa më kualitative. Integrimi i të gjitha komuniteteve që jetojnë në Kosovë i kontribuon një demokracie gjithëpërfshirëse dhe një ambienti të përshtatshëm për të gjithë” – u shpreh ministrja Dumoshi.

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit përmes një procesi transparent ka mbështetur mbi 32 organizata rinore të cilat kanë aplikuar me projekte atraktive dhe sensibilizuese./ KultPlus.com