Kur do të fillojë regjistrimi i studentëve të rinj në UP?

Mbledhja e Këshillit Shtetëror të Cilësisë pritet që të mbahet më 27 korrik, ku vendoset për akreditim.

Brenda kampusit të Universitetit të Prishtinës, çdo vit shtohen mijëra studentë. E për këtë vit, po planifikohet që për studime themelore, të pranohen edhe 6500 të rinj.

Sipas Mimoza Dibranit, prorektore për mësimdhënie dhe çështje për studentë, ky numër është i krahasueshëm me vitet e kaluara.

Megjithatë, procesi i fillimit të regjistrimit po vonohet, pasi që akoma nuk dihet nëse të gjitha programet e studimeve do të akreditohen.

Edhe kësaj radhe, testimi i studentëve do të bëhet duke i përfillur të gjitha rregullat anti-covid. Por, përgjigje nëse programet e tyre do të akreditohen, UP-ja nuk do të marrë deri në fund të muajit korrik.

Sipas kryesueses të Këshillit Shtetëror të Cilësisë, Hasnije Ilazit, takimi do të mbahet më 27 korrik.

Ilazi ka sqaruar arsyet pse është shkaktuar kjo vonesë, ku ndër të tjera është edhe materiali voluminoz për trajtim.

Ilazi ka bërë thirrje që institucionet që janë në procedurë të vlerësimit, të mos hapin konkurset pa vendime përfundimtare. /gazetaexpress/ KultPlus.com