Gjenden dy këmbanat e “zhdukura” prej 30 vitesh nga Kisha e Shën Kollit në Rehovë

Gjenden dy këmbanat e “zhdukura” prej 30 vitesh nga Kisha e Shën Kollit në Rehovë.

Të dy këmbanat janë lënë në mes të oborrit të kishës së Shën Thanasit në Rehovë, kishë e cila është në rindërtim e sipër. Për momentin ende nuk dihet se cilët ishin personat që kanë dorëzuar këmbanat e humbura të kishës, dhe si janë ruajtur për më shumë se 30 vjet. Sipas priftit të kishës, një prej këmbanave është origjinale pasi lexohen në të shkrimet e vjetra kishtare.

Për drejtorin e monumenteve të kulturës, është ende herët për të folur për datimin e këmbanave dhe origjinalitetin e tyre. Do të jenë ekspertët e fushës që do të meren me diccka të tillë, pasi të vëjnë verifikimet përkatëse. / Vision Plus / KultPlus.com