Publikohet letra e shqiptarit të famshëm që ia dërgoi Saddam Husseinit para disa vitesh

Action Bronson ka publikuar një fotografi në Instagram, me të cilën tregon se çfarë i kishte shkruar Saddam Husseinit vite më parë.

Action Bronson në llogarinë e tij në Instagram ka postuar një imazh, në të cilin tregon letrën që ia shkroi Saddam Huseinit.

“Emri i im është Arian. Jam shumë i shqetësuar për ushtarët tonë në Gji. E di që je njeri i mirë kështu që të lutem mos i vrit ushtarët tonë në Gji. Sepse ata të gjithë kanë familje të tyre në shtëpi. Jam në klasën e dytë dhe nuk dua që babi të shkon në luftë dhe të vdes”, kishte shkruar ai.

Ndërsa, mbishkrimi që ia la fotos është “Jam i hidhëruar sepse kjo letër nuk është dërgua kurrë. E shkruar më 1990”.

Action Bronson në llogarinë e tij në Instagram ka postuar një imazh, në të cilin tregon letrën që ia shkroi Saddam Huseinit.“Emri i im është Arian. Jam shumë i shqetësuar për ushtarët tonë në Gji. E di që je njeri i mirë kështu që të lutem mos i vrit ushtarët tonë në Gji. Sepse ata të gjithë kanë familje të tyre në shtëpi. Jam në klasën e dytë dhe nuk dua që babi të shkon në luftë dhe të vdes”, kishte shkruar ai.

Ndërsa, mbishkrimi që ia la fotos është “Jam i hidhëruar sepse kjo letër nuk është dërgua kurrë. E shkruar më 1990”.

Saddam Husseini shkroi një roman dashurie i cili tani mund të blihet në Amazon

Mund të duket befasues fakti që Saddam Husseini në vitin 2000 ka botuar një roman dashurie i cili tashmë gati 18 vite më vonë, vjen në përkthimin anglisht me titullin “Zabiba and The King” dhe është në dispozicion që të blihet në Amazon, përcjellë KultPlus.

Libri 160-faqesh përshkruhet si një histori alegorike dashurie e shkruar mijëra vite më parë për një mbret irakian – i cili simbolizon vetë Saddamin dhe një emër fshataresh Zabiba. Gjatë vizitave që ajo bënte natën në pallatin e mbretit, ata bisedonin për orë të tëra për fenë, dashurinë, nacionalizmin dhe vullnetin e popullit.

“Lehtësisht në këtë libër bëhet e qartë se marrëdhënia e Zabibës në mbretin funksionon si një metaforë e cila shpjegon marrëdhëniet midis Njerëzve dhe Sundimtarit”, kishte shkruar Daniel Kalder për The Guardian në vitin 2011.

Ka pasur një debat lidhur me atë se a e ka shkruar Saddami vetë këtë libër. Fillimisht ky libër u botua në mënyrë anonime, dhe për shkak të temave politike që i trajtonte dhe faktit që thuhet se nuk ka pasur kritika ndaj librit në Irak, shumë analistë besonin se mund të ishte autorizuar nga vetë Saddami./ KultPlus.com