“Më duket sikur jam në qiell midis Perëndive, nëse pranë teje rri”

Poezi nga Sappho

Më duket sikur jam në qiell

Midis Perëndive,

nëse pranë teje rri,

dhe shikoj buzëqeshjen tënde të bukur,

e ndjej

fjalët e bukura dhe këngën dashurore!

Mua zemra

Dirthërueshëm në kraharor më hidhet:

zëri më vdes,

ndërkoh që unë të kundroj,

gjuha ime ngjitet në qiellëz

shuhet buzëqeshja.

Gjarpëron flaka

Brenda gjakut tim,

kallem:

një bubullimë e panjohur më kumbon

në veshët, dhe ëndërroj:

më pushton tejetej

një hije tronditëse.

Dhe më mbulon të tërën

Djersa e ftohtë akull,

dhe fytyra zbehet si bari që rritet,

dridhem e fërgëlloj e rrënqethem,

e nemitem

e ngurosur.

Përktheu: Elida Buçpapaj / KultPlus.com