Ekspozitë në Shkup për nder të aktorit Sefedin Nuredini

Që nga dita e hënë në ‘Qendrën Kulturore për të Rinjë’ në Shkup, është hapur ekspozita me fotografi dhe piktura e aktori të ndjerë Sefedin Nuredini, shkruan KultPlus.

Ekspozita e aktorit Sefedin Nuredini do të qëndroj e hapur edhe sot.

Në këtë ekspozitë ishin prezent shumë artdashës.

Kjo ekspozitë është organizuar nga shoqata ‘Films n’roses’, aktori Mentor Nuredini dhe është përkrahur nga qyteti i Shkupit dhe Komuna Çair./ KultPlus.com

No description available.
No description available.
No description available.

Shkupi edhe në kohë pandemie, mbanë jetën kulturore gjallë

Par pak ditësh në Galerinë Nacionale u organizua një mbrëmje kushtuar veprës së aktorit të mirënjohur Sefedin Nuredini.

E titulluar si ekspozitë fotografish, mbrëmja ishte një gërshetim leximi letrat, shfaqjesh të filmave në të cilat ka luajtur i ndjeri she sekuenca nga shfaqjet e karrierës së tij 40 vjeçare.

Kjo ekspozitë u organizua nga djali i aktorit të ndjerë, Mentor Nuredini. Prezenca e aktorëve dhe miqve të shumtë i dhanë ngjyra nostalgjinë kësaj ekspozite.

Aktori dhe regjisori nga Kumanova, Sefedin Nuredini do të mbetet një emër referencë e teatrit dhe filmit shqiptar.

Rrolet e tij të alternuara me elegancë të lindur në film dhe teatër, i dhanë gjatë gjithë karrierës së tij njohje, mirënjohje dhe çmime të shumta./ KultPlus.com