Arrihet marrëveshje për përmirësimin e Turizmit në Prishtinë

Drejtoria e Kulturës në Komunën e Prishtinës ka arritur sot marrëveshje me Unionin e Turizmit të Kosovës- UTK për rritjen e bashkëpunimit në përmirësimin e gjendjes në sektorin e Turizmit në Komunën e Prishtinës, shkruan KultPlus.

Lajmin e ka bërë të ditur, drejtori i Drejtorisë së Kulturës, Adrian Berisha, i cili tutje ka njoftuar se në takim me Baki Hotin janë dakorduar në koordinimin dhe bashkëpunimin e aktiviteteve të ndërsjella, si në hartimin e politikave, strategjive zhvillimore dhe aktiviteteve turistike.

Gjithashtu, Berisha ka treguar se në bashkëpunim me shoqata e gastronomëve, përmes kësaj marrëveshje do t’i certifikojnë me SAVE Travel rreth 50 biznese që ndërlidhen me turizmin, duke përfshirë trafikun urban, kafiteritë, agjensionet e turizmit, hotelet, etj.

“Kjo marrëveshje është përpjekje për një ndikim pozitiv në mjedis, shoqëri dhe ekonomi.

Bashke për një turizëm sa më të zhvilluar”, shkruan Berisha. / KultPlus.com