Shënohet 50 vjetori i themelimit të Qendrës Rajonale të Trashëgimisë Kulturore në Prizren

Qendra Rajonale për Trashëgimi Kulturore në Prizren (ish Instituti për Mbrojtje të Monumenteve – Prizren), shënon 50 vjetorin e themelimit, përcjellë KultPlus.

Ceremonia do të mbahet në Hamamin e Gazi Mehmet Pashës më datë 18 tetor duke filluar nga ora 18:00.

Agjenda

18.00 – 18.10 Pritja e të ftuarve;
18.10 – 18.20 Fjalim përshëndetës nga Z. Kujtim Gashi – Ministër i Kulturës, Rinisë dhe Sportit;
18.20 – 18.35 Prezantimi i historikut të QRTK-së nga Z. Jusuf Xhibo – U.D. Drejtor i QRTK-së;
18.35 – 18.50 Promovimi i 4 botimeve të QRTK-së:

“Zejet dhe Artizanatet e Prizrenit në Kompleksin Monumental të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit” – Shpresë Siqeca.
“Gurët Mbivarrorë në Kompleksin e Teqesë Sinani në Prizren” – Mediha Fishekqiu• “Katalog me Eksponate nga Rajoni i Prizrenit”.
“Katalogu Arasta Vice – Versa”.

18.50 – 18.55 Ndarja e mirënjohjes Post Mortem për themeluesin e IMM-së, të ndjerin Muhamed Shukriu
18.55 – 19.10 – Hapja e ekspozitës “Arasta Vice – Versa”
19.10 – Koktej i përcjellur me muzikë klasike. / KultPlus.com