Teatri “Dodona” fillon vitin me dy shfaqje premierë

Teatri i qytetit të Prishtinës ‘Dodona’, përgjatë muajit janar, do të sjellë para publikut një program të pasur me shfaqje.


Drejtori i teatrit ‘Dodona’, Visar Krusha, ka treguar për Radio KFOR-in se qysh këtë javë, dy premiera do të ngjiten në skenën e teatrit: “Do të fillojmë me dy premiera. Premiera e parë është të mërkurën më 15 janar, që është premierë e Skenës së Mbrëmjës, pra është shfaqje për të rritur. Është fjala për shfaqjen “Harroje Hollivudin”, nga Miro Gavran dhe me regji të Faik Gashit. ‘Harroje Hollivudin’ sjell ambicien e pashterur të personazhit për t’u bërë aktor si dhe sfidat e njerëzit që ai takon gjatë rrugëtimit.


Ndërsa më 18 janar, e kemi premierën e shfaqjes për fëmijë “Fjalët Magjike” nga Alba Hoxha, me regji të Shkurtë Aliut. Kjo shfaqje ka për temë përdorimin e fjalëve magjike të tilla si: të lutem, falemnderit, ejt. si dhe njohjen e këtyre fjalëve dhe përdorimin e tyre nga fëmijët, pasi kjo ka edhe efekt pozitiv në integrimin e fëmijëve në shoqëri.”

Në skenën e teatrit ‘Dodona’ pergjatë muajit janar do të ngjiten gjithsej 7 shfaqje./KultPlus.com