Komuna e Prishtinës paguan qeranë e Teatrit Oda, Ahmeti: Hapësira do të shfrytëzohet për aktivitete skenike

Objekti i Teatrit Oda i cili rrezikonte që të mbyllej tashmë është marrë me qera nga Komuna e Prishtinës, e do të jepet në shfrytëzim të organizatave që kanë aktivitete skenike dhe prodhojnë art, shkruan KultPlus.

Lajmi është bërë i ditur nga Kryetari i Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti i cili ka thënë se me pagesën e qerasë përfundon edhe vendimmarrja e komunës.

Më poshtë mun ta lexoni statusin e tij të plotë:

Lajm i mirë për artistët dhe teatrot alternative:

Për shkak të pamundësisë së pgesës së qerasë dhe mungesës së fondeve Teatri Oda gati se është detyruar të mbyllet. Iniciativë vetanake dhe e guximshme e disa artistëve të Prishtinës arriti që ta hapte dhe ta mbante me vite të tëra këtë Teatër që solli shumë momente të bukura për artdashësit në Prishtinë.

Komuna e Prishtinës ka vendosur që ta marr me qera atë hapësirë për mos ta kthyer në hapësirë komerciale. Por me kaq përfundon vendimmarrja jonë. Hapësira do ti ofrohet Odës, qendres Multimedia dhe organizatave të tjera që kanë aktivitete skenike dhe prodhojnë art e kohë të bukura. Shumë shpejtë do të finalizohen detajet e tjera./ KultPlus.com