Irida Dragoti, shqiptarja e Operas së Romës (VIDEO)

Ata i përkasin kombësive të ndryshme por të njëjtit program, atij të zbulimit të artistëve të rinj në Teatrin e Operas së Romës. Pasi kanë udhëtuar në shumë kryeqytete të Evropës, në Tiranë, sjellin të parin koncert me arie nga opera “Primedonne” e që artin e tyre ia dedikojnë pacientëve me sëmundje onkologjike në qendrën Kulturore të Katedrales Orthodokse.

Pjesë e këtij grupi, artistë të muzikës klasike është edhe një shqiptare. Irida Dragoti, mezzo-sopranoja që është rritur në skenën e shqiptare, të operas dhe baletit dhe atë italiane rikthehet pas dy vitesh. Edhe pse një periudhë e shkurtër pa kënduar në vendin e saj, ajo thotë se dëshira për të dalë para publikut shqiptar është e papërballueshme.

Pas kualifikimeve të njëpasnjëshme me rezultate të larta, prej 2006 ajo është protagoniste në disa skena të operas në Itali, duke i dhënë mundësinë të rritet profesionalisht.

Pavarësisht gjithë bashkëpunimeve, Irida thotë se ajo që e përmbush emocionalisht mbeten ato me Teatrin kombëtar të Operas dhe Baletit.